Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen nieuws

Red Bull levert in Bahrein flink tijd in ten opzichte van 2018

Waar Alfa Romeo Racing, voorheen Sauber, maar liefst twee volledige seconden rapper over het Bahrain International Circuit vloog dan vorig jaar het geval was, daar valt Red Bull Racing tegen in Bahrein. De stal van Max Verstappen en Pierre Gasly moest zelfs tijd toegeven ten opzichte van de kwalificatie van een jaar geleden.

Gasly DRS
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De grootste stappen voorwaarts zijn overduidelijk door Alfa en McLaren gezet. Waar de eerstgenoemde renstal meer dan twee seconden sneller was dan in 2018, daar heeft de oranjegekleurde ploeg 1,4 seconden gevonden. Carlos Sainz was de best geklasseerde McLaren-coureur op P7, Kimi Raikkonen plaatste zijn Alfa op een negende stek.

Waar er winnaars zijn, zijn er uiteraard ook verliezers. Zo was Mercedes een beetje langzamer dan dat vorig jaar het geval was. De zilverpijlen leverden een handjevol honderdsten in ten opzichte van 2018. Ook Toro Rosso, dat twaalf maanden geleden een droomkwalificatie kende dankzij Pierre Gasly, die destijds zesde werd, was ietsje langzamer. Verder zijn Williams en Red Bull Racing 'verliezers'.

Williams leverde 0,345 seconden in ten opzichte van vorig jaar, Red Bull deed het met een paar duizendsten nog iets slechter. De stal van Verstappen kwam 0,354 seconden tekort om de snelste tijd van 2018 te verbeteren. Charles Leclerc was 0,092 seconden sneller dan de poletijd die Sebastian Vettel vorig jaar reed, Kevin Magnussen snelde zelfs met zes tienden onder de rapste Haas-tijd van 2018 door.

Sneller dan 2018 Verschil
Alfa Romeo (Sauber) - 2,041 seconden
McLaren - 1,399
Haas - 0.601
Racing Point (Force India) - 0,118
Ferrari - 0,092
Renault - 0,082

Langzamer dan 2018 Verschil
Mercedes + 0,066 seconden
Toro Rosso + 0,184
Williams + 0,345
Red Bull + 0,354

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

GP Bahrein 2019 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training