Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari dreigt handdoek in de ring te gooien

Ferrari-teambaas Mattia Binotto geeft toe dat Ferrari er mogelijk voor kiest al vroeg over te schakelen naar de ontwikkeling voor het 2021-seizoen, als het blijkt dat het team al snel in het seizoen ver achterloopt op de concurrentie.

Als Mattia Binotto aan het einde van de testweek ten overstaan van onder meer RacingNews365 wordt gevraagd hoe Ferrari gedurende het komende seizoen een inhaalslag wil maken op de concurrentie, wetende dat er voor het seizoen 2021 grote veranderingen voor de deur staan, antwoordt de Italiaan als volgt: "Dat is een goede vraag."

De Scuderia leek tijdens de testweken namelijk relatief ver achter te lopen op Mercedes en Red Bull, waardoor hen een zware taak wacht tijdens het seizoen. Een ontwikkelingsachterstand goed maken kost namelijk veel kracht en manuren, iets wat met het oog op het 2021-seizoen mogelijk in negatieve zin een wereld van verschil kan maken.

Teambaas Binotto geeft dan ook toe dat de mogelijkheid bestaat dat de focus in Maranello al vroeger dan gepland naar het volgende seizoen verlegd zal worden, als het blijkt dat de Italianen op grote achterstand staan op hun concurrentie: "We moeten een goede compromis zoeken."

"Het is nog vroeg in het seizoen, en we kunnen het natuurlijk niet al zo snel opgeven. We zullen aan het begin van het jaar dan ook zeker zo hard mogelijk pushen, zodat we de auto en haar zwaktes beter kunnen begrijpen. Hopelijk zijn het dingen die we snel kunnen verhelpen."

"Als we na een paar races zien dat het gat naar de concurrentie te groot is, dan moeten we inderdaad misschien overwegen de focus te verleggen. Het is echter nog heel vroeg in het jaar. De testdagen zitten er pas net op. Op het moment blijven we bij ons huidige plan", aldus de teambaas van Sebastian Vettel en Charles Leclerc.

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

Praat mee!

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"