© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Ferrari en Mercedes niet geïnteresseerd in Daniel Ricciardo'

20 jun. 2018 08:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Na dat Red Bull bekendmaakte dat ze de komende twee seizoenen rijden met een krachtbron van Honda is het natuurlijk de grote vraag wat Daniel Ricciardo gaat doen. Heeft hij genoeg vertrouwen in Red Bull om te blijven of pakt hij zijn biezen?

Red Bull is enige optie voor Daniel Ricciardo

Volgens Formule 1 journalist Ted Kravitz heeft Ricciardo helemaal niet zoveel keuze omdat Ferrari en Mercedes niet zitten te wachten op de diensten van de Australiër. Aan Sky Sports F1 licht hij zijn visie hierop toe.

"In de paddock gaan geruchten rond dat Ferrari baas Sergio Marchionne en teambaas Maurizio Arrivabene niet zitten te wachten op Ricciardo. Ricciardo is in hun ogen te jolig en dat past niet bij een team als Ferrari. Daarnaast willen ze ook niet dat hij hun stercoureur Sebastian Vettel overvleugelt."

Een andere optie voor Ricciardo is Mercedes als dit team besluit om niet door te gaan met Valtteri Bottas. Volgens Kravitz ligt ook dit niet voor de hand.

"Voor Mercedes lijkt Daniel een perfecte optie te zijn. Zij kunnen ook wel een frisse wind gebruiken maar ik denk dat Mercedes de rust in het team wil houden en dus gewoon voor Valtteri kiest. Daniel heeft volgens mij geen andere keuze dan te blijven bij Red Bull."

Mercedes is volgens Kravitz alleen een mogelijkheid als Hamilton zijn contract niet verlengt. In dat geval zijn er ongetwijfeld meer gegadigden.

"Als Lewis niet verlengt dan zijn alle coureurs bereid om hun huidige contract te verscheuren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen