Daniel Ricciardo Australië

  • Team: Renault
  • Helm: Daniel Ricciardo - 3
  • Startnummer: 3
Daniel Ricciardo is Formule 1 coureur bij het team van Red Bull Racing. De goedlachse Australiër is daar de teamgenoot van Max Verstappen. In 2018 kom hij in actie in de RB14 die het team nieuwe successen moet opleveren.

Ricciardo: De ideale teamgenoot van Max Verstappen

Ricciardo gaat beginnen aan zijn vijfde seizoen in dienst van Red Bull Racing. Tot dusver was 2014 zijn meest succesvolle jaar met drie zeges. Vorig jaar behaalde hij in Maleisië zijn vierde zege in zijn F1-carrière en recent won hij de GP van Baku.

Ricciardo: Van Red Bull junior naar Scuderia Toro Rosso

Vanuit zijn rol al test- en reservecoureur was vanaf 2010 betrokken bij het team van Scuderia Toro Rosso. Daar kreeg hij tijdens een aantal vrijdagtrainingen de kans om kennis te maken met de F1. In de tweede helft van 2011 kon de Australiër debuteren voor het achterhoedeteam van HRT. Bijzondere resultaten werden er niet geboekt, maar dat was ook onmogelijk gezien de achterstand van de auto.

© Morio

In 2012 volgde het echte werk met een racecontract bij Toro Rosso. Als teamgenoot van Jean-Eric Vergne kende Ricciardo een prima debuutseizoen. Verrassend genoeg wist hij zijn allereerste wedstrijd direct WK-punten te scoren. Na nog een jaar bij het juniorteam van Red Bull volgde de overstap naar het fabrieksteam.

© Red Bull Contentpool

2014: Daniel Ricciardo leert Sebastian Vettel een lesje

Het talent van Ricciardo liet hij direct zien in 2014. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel beleefde een zwaar jaar bij Red Bull en werd op alle vlakken verslagen door Daniel. Drie zeges voor Ricciardo, tegenover nul voor Vettel. Ook het onderlinge kwalificatieduel en het aantal gescoorde WK-punten viel in het voordeel van het jonge talent uit.

Door het vertrek van Vettel naar Ferrari schoof Daniil Kvyat door en werd hij de nieuwe teamgenoot in 2015. De jonge Rus was erg grillig in zijn prestaties, maar wist het Ricciardo in de tweede helft van het seizoen moeilijk te maken.

Max Verstappen daagt Daniel Ricciardo uit

Het niveau van Kvyat hield echter niet over en de teamleiding besloot hem al na vier race in 2016 te vervangen. De sensationele overstap van Max Verstappen naar Red Bull was een feit. Voor Ricciardo betekende de dit dat hij uit een ander vaatje moest tappen.

Met het nieuwe rijdersduo verbeterde de prestaties van Red Bull significant en beide coureurs wonnen een race. Met een derde positie in het wereldkampioenschap sloot Daniel Ricciardo 2016 erg sterk af.

Laatste jaar bij Red Bull?

Ricciardo twijfelt openlijk over zijn toekomst bij Red Bull. De Australiër wil een wereldtitel winnen en weet niet of dit mogelijk is bij het team uit Milton Keynes. Zijn contract loopt af en het is nog de vraag of hij verlengt. In 2017 finishte Ricciardo vijfde in het kampioenschap met één overwinning. Gaat ''the honey badger'' het Max Verstappen lastig maken in 2018?

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen