Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2021

Formule 1 silly season update: strijd om de laatste posities in de top

De Formule 1-grid van 2021 krijgt steeds verder vorm. Bij de topteams liggen bijna alle coureurs vast, maar in de subtop zijn nog volop rijders zonder contract.

Start GP Stiermarken
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In de top van de Formule 1 zien we volgend jaar diverse wijzigingen, met de komst van Carlos Sainz bij Ferrari, de overstap van Daniel Ricciardo naar McLaren en de comeback van Fernando Alonso.

Lewis Hamilton is op dit moment nog niet officieel bevestigd, maar de bekendmaking van een nieuw contract is aanstaande. Bij Red Bull heeft Alexander Albon nog een doorlopend contract, maar hij kan ingezet worden bij Red Bull Racing of bij AlphaTauri. Gezien zijn huidige vormpeil moet hij vrezen voor zijn positie bij het topteam. Mogelijke kanshebbers voor zijn stoeltje zouden dan Pierre Gasly, Sergio Perez of Sebastian Vettel zijn.

In de subtop gaat bij Racing Point (dan Aston Martin) de strijd voor het stoeltje aan de zijde van Lance Stroll tussen Sergio Perez en Sebastian Vettel. Laatstgenoemde zou reeds een voorcontract getekend hebben, maar wordt ook regelmatig gelinkt aan een terugkeer bij Red Bull.

Grote vraagtekens vormen de teams van AlphaTauri, Alfa Romeo en Haas F1. Zij hebben geen coureurs onder contract staan voor 2021, waardoor een stoelendans mogelijk is. Bij Haas lijken de dagen van Romain Grosjean nu echt te zijn geteld en zingt de naam van Nico Hulkenberg rond.

Bij AlphaTauri is men erg tevreden over Pierre Gasly, maar beduidend minder over Daniil Kvyat. Honda-talent Yuki Tsunoda zou een van de kandidaten moeten zijn, maar de Japanner presteert te wisselvallig om al serieus aanspraak te maken op een F1-contract.

Bij Haas F1 weet men dat er minimaal een stoeltje beschikbaar moet worden gesteld aan een Ferrari-talent. Antonio Giovinazzi presteert dit seizoen redelijk goed en Kimi Raikkonen lijkt toch echt af te stevenen op een definitief F1-pensioen. De namen van Mick Schumacher en Robert Shwartzman worden veelvuldig genoemd. Laatstgenoemde gaat momenteel aan de leiding van het F2-jaar, nota bene in zijn debuutjaar.

Formule 1 coureurs en teams 2021

Team Coureur
Mercedes Valtteri Bottas
Lewis Hamilton *
Ferrari Charles Leclerc
Carlos Sainz
Red Bull Max Verstappen
Alexander Albon *
McLaren Daniel Ricciardo
Lando Norris
Renault Fernando Alonso
Esteban Ocon
AlphaTauri Pierre Gasly *
-
Racing Point Sergio Perez/Sebastian Vettel*
Lance Stroll
Alfa Romeo -
-
Haas F1 -
-
Williams George Russell
Nicholas Latifi

Namen met een * erachter zijn niet bevestigd

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen