Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

'Formule 1 stevent af op komst van nieuwe race op de kalender'

Het begint er sterk op te lijken dat de Formule 1 vanaf 2026 een nieuwe Grand Prix op de kalender gaat verwelkomen. De geruchten rond een race in Madrid worden steeds hardnekkiger.

Verstappen start Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het gerucht ging al een tijdje rond dat de Formule 1 vanaf 2026 een Grand Prix in Madrid ging organiseren. Politieke bronnen rond AS melden nu dat het een formaliteit lijkt te zijn, ondanks dat er nog geen bevestiging is gekomen vanuit de F1. Madrid zou zo voor het eerst terugkeren sinds 1981 en waarschijnlijk de race in Barcelona gaan vervangen. Dat contract loopt in 2026 af, al lijkt het er sterk op dat Barcelona na 2025 van de kalender gaat verdwijnen. Er komen normaal gesproken dus niet twee Grands Prix in Spanje.

Het gaat om een race op een stratencircuit dat (deels) wordt aangelegd op een groot expositieterrein, vlakbij het complex van voetbalclub Real Madrid. Het circuit is in dat geval zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer, iets waar de F1 tegenwoordig zeer veel waarde aan hecht en iets wat bijvoorbeeld anders is dan in Barcelona. Het circuit in Madrid wordt ook deels overdekt. Een deel van het rondje wordt dus indoor afgewerkt.

Carmelo Sanz de Barros, de FIA-president van de senaat én voorzitter van RACE (Royal Automobile Club of Spain) drukte recentelijk de geruchten nog de kop in. "Heeft de Spaanse Federatie tot op heden dit project ontvangen om het te analyseren en te bestuderen? Nee, dat is niet zo. Die eerste stap is dus nog niet gezet. Wanneer de Spaanse Federatie van mening is dat het project geschikt is en ze geïnteresseerd zijn, communiceren ze het verder naar de FIA. De Spaanse Federatie heeft niets ontvangen, dus hebben ze ook niets doorgestuurd naar de FIA. Niemand, geen enkele engineer, heeft tot nu toe aan dit project gewerkt."

Nu lijkt de bevestiging wel aanstaande te zijn. Isabel Díaz Ayuso, politica in Spanje, stelt bij AS "dat geen enkele regering of land een project als dit kan afwijzen vanwege alles wat het zal bijdragen aan het merk Madrid en het merk Spanje."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak