Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

 • Praat mee over de Formule 1;
 • Maak kans op leuke prijzen;
 • Krijg toegang tot exclusieve content;
 • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

 • Praat mee over de Formule 1;
 • Maak kans op leuke prijzen;
 • Krijg toegang tot exclusieve content;
 • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Formule 1 teamranking GP Spanje 2018

De Grand Prix van Spanje is traditioneel de Grand Prix waar veel teams grote update-pakketten introduceren. De kans dat de rangorde op de schop gaat, is aanwezig. Om die reden alleen al is de Grand Prix van Spanje er een om naar uit te kijken.

Op basis van de eerste vier races kunnen we niet anders concluderen dan dat Ferrari de zaakjes het beste voor elkaar heeft. Zelf stelt de Scuderia dat het de beste Ferrari sinds 2014 is en de cijfers spreken dat zeker niet tegen. Mercedes lijkt geen schim meer van de dominante kracht die het de laatste jaren was, maar omdat het zo ver voor lag op de rest, handhaaft het zich wel op de tweede plaats.

Natuurlijk wordt er gesproken over hoe goed Red Bull wel niet is. In de vrije trainingen lijkt de racepace van de RB14 ongeëvenaard, maar in de daadwerkelijke race komt dat er niet altijd uit. Dat gezegd hebbende steekt het uiteraard samen met Ferrari en Mercedes met kop en schouders boven de zeven overige teams uit.

Ook daar lijken wat verschuivingen plaats te hebben gevonden. Force India vond in Baku de weg naar voren. Nu valt het niet uit te sluiten dat de Mercedes-krachtbron daar vooral aan bijdroeg, maar Force India bewees de laatste jaren een geduchte concurrent te zijn in elke ontwikkelingsrace. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar het zien van één zwaluw sluit de komst van de zomer ook zeker niet uit.

De Racingnews365 teamranking voor de Grand Prix van Spanje:

 1. Ferrari
 2. Mercedes
 3. Red Bull
 4. Renault
 5. Force India
 6. McLaren
 7. Haas
 8. Williams
 9. Toro Rosso
 10. Sauber
Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’