Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Naar teams

Williams Racing

George Russell &
Nationaliteit gbr Brits
Thuisbasis Grove, Verenigd Koningkrijk
Actief sinds 1977
Teambaas Claire Williams

F1-seizoen 2020

Positie WK 1
WK-punten 0
Podiumplaatsen 0
Polepositions 0

F1-historie

Wereldtitels 9
WK-punten 3561
Podiumplaatsen 312
Polepositions 128

In 2019 moet alles anders bij Williams, het team dat in het verleden glorietijden kende. Met George Russell en Robert Kubica achter het stuur van de FW42's moet rampjaar 2018 zo rap als mogelijk vergeten worden.

Biografie Williams

Frank Williams probeert in de late jaren '60 en de vroege jaren '70 voet aan de grond te krijgen in de Formule 1. In samenwerking met andere gelukszoekers schrijft hij her en der een wagen in voor een Grand Prix en elk dubbeltje moet om worden gedraaid. In 1977 kent Williams een doorbraak, als hij zijn eigen stal eindelijk goed en wel aan de start van de Grands Prix krijgt.

Al in 1980 mag Williams de champagne voor de titel aan de lippen zetten als Alan Jones het team kampioen maakt. Keke Rosberg en Nelson Piquet volgen zijn voorbeeld in de jaren erna, maar pas in 1992 komt de Williams-machine pas echt op gang. In '92, '93, '96 en '97 gaat het team uit Grove met de titel aan de haal met achtereenvolgens Mansell, Prost, Hill en Villeneuve als coureurs. De laatste overwinning van het team stamt uit 2012, toen enigszins verrassend Pastor Maldonado de Spaanse Grand Prix op zijn naam schreef.

In de laatste jaren is het team jammerlijk afgezakt naar de staart van de Formule 1-grid. Aan Robert Kubica en George Russell de welhaast onmogelijke taak om het team te helpen het tij te keren.