Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Furieuze Horner is klaar met Renault, geen zorgen over motor Max Verstappen

Christian Horner lijkt even helemaal klaar te zijn met Renault. Na opnieuw een motorprobleem voor Daniel Ricciardo in de derde vrije training, lukt het de Red Bull-teambaas niet zijn frustraties te verbergen.

"Dit is nu al de tweede race op rij dat er problemen zijn. Ik heb te doen met de jongens aan Daniel zijn kant van de pitbox. Ze zullen echter terugvechten en klaar zijn voor de kwalificatie", aldus Horner in gesprek met Sky Sports F1. Op de vraag of het team voldoende tijd heeft om de juiste onderdelen te verwisselen, antwoordde hij: "Ik weet niet of bijvoorbeeld ook de verbrandingsmotor beschadigd is of alleen de turbo, maar onze jongens hebben helaas vaak genoeg een motor moeten verwisselen. Ze hebben wat dat betreft genoeg kunnen oefenen."

Of hij ontgoocheld is door de nieuwe problemen?: "Dat lijkt me een understatement." Volgens Horner zijn er geen grote zorgen over de motor van Max Verstappen, die klaagde over een verlies van vermogen vlak voor het opschakelen: "Het voelde voor hem hetzelfde als in Bakoe vorig jaar, maar laten we hopen dat het iets anders is. Aan zijn kant van de pitbox heerst in ieder geval geen paniek."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi