Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton deelt sneer uit richting Verstappen na gevecht met Leclerc

Lewis Hamilton looft Ferrari-concurrent Charles Leclerc om zijn rijgedrag tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij lijkt hiermee een sneer uit te delen aan Max Verstappen, met wie het in 2021 mis ging op Silverstone.

De Grand Prix van Groot-Brittannië in 2021 is een race voor veel Formule 1-fans om niet snel te vergeten. Max Verstappen en Lewis Hamilton waren verwikkeld in een bikkelharde titelstrijd, toen het fout ging tijdens de eerste ronde van de race op Silverstone. Hamilton tikte zijn Nederlandse concurrent aan in Copse, waarna Verstappen met een impact van 51G in de bandenstapel belandde. Anno 2022 was het niet Verstappen, maar Charles Leclerc waartegen Hamilton aan het strijden was. In dezelfde bocht ging het er hard aan toe, maar tot een crash kwam het niet. De Mercedes-coureur roemt Leclerc om zijn rijkunsten. "Charles heeft het geweldig gedaan, het was echt een goed gevecht", zegt hij bij Sky Sports . "Hij is een heel verstandige coureur. Dat is duidelijk heel anders dan wat ik vorig jaar heb meegemaakt", zegt Hamilton, doelend op het incident met Verstappen. "In Copse, bijvoorbeeld. Wij kwamen er doorheen zonder problemen. Wat een gevecht!"

Hamilton: 'We hebben meer nodig bij Mercedes'

Na een Safety Car-periode kon Hamilton aanvallen op een setje softbanden, terwijl Leclerc door Ferrari op het asfalt werd gehouden en met oude banden moest verdedigen. "Wij hadden duidelijk het voordeel met de banden", weet ook de Mercedes-rijder. Of het een omslagpunt voor Hamilton is dit Formule 1-seizoen, dat wil hij nog niet direct zeggen. "Ik vind het fijn om te denken dat we bijna die kant op gaan. We hebben nog genoeg werk te verrichten, maar het team werkt erg hard. Ik ben dankbaar voor alle upgrades, maar we hebben meer nodig en we moeten blijven vechten." Bekijk hieronder de beelden van het gevecht tussen Leclerc en Hamilton.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi