Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton troeft Verstappen af en wint toch nog een individuele prijs

Max Verstappen won afgelopen zondag het wereldkampioenschap Formule 1, maar rivaal Lewis Hamilton ging er met een andere prijs vandoor in Abu Dhabi.

Hamilton Abu Dhabi 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton mag het wereldkampioenschap dan verloren hebben van Max Verstappen, de Brit mocht in Abu Dhabi wel een andere titel op zijn naam schrijven. De Mercedes-coureur heeft in het Formule 1 seizoen van 2021 de meeste snelste rondes gereden in de race en mocht daarom de Fastest Lap Award in ontvangst nemen in Abu Dhabi.

Hamilton was in 6 van de 22 races de snelste. Verstappen reed eveneens 6 keer de snelste van een race. Toch wint de Brit, omdat hij dit jaar vaker dan Max de op een na snelste ronde van een race heeft gereden.

De prijs wordt sinds 2007 uitgereikt en het is de zesde keer dat Hamilton deze titel wint. Daarmee heeft hij een record in handen; geen andere coureur won deze award zo vaak als de Brit. Amna Al Quibaisi, de eerste vrouwelijke coureur uit de Verenigde Arabische Emiraten, mocht Hamilton de trofee overhandigen.

DHL, sponsor van de Formule 1, is de uitgever van deze prijs. De organisatie maakte de winnaar bekend via een post op Twitter en grapte er daarbij op los: "De deelnemers worden eraan herinnerd dat dit het eindresultaat is en dat zij, in overeenstemming met artikel 1 van de internationale sportcode van DHL, geen recht hebben op beroep", knipoogt de sponsor in de Tweet.

Ook interessant:

Perfecte wereldkampioen Verstappen en Red Bull straffen Mercedes genadeloos af

Wat een race! Wat een einde! Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1 2021! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vieren het en praten na over de knotsgekke GP van Abu Dhabi in de nieuwste RacingNews365-podcast!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

39 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"