Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton troeft Verstappen af en wint toch nog een individuele prijs

Max Verstappen won afgelopen zondag het wereldkampioenschap Formule 1, maar rivaal Lewis Hamilton ging er met een andere prijs vandoor in Abu Dhabi.

Lewis Hamilton mag het wereldkampioenschap dan verloren hebben van Max Verstappen, de Brit mocht in Abu Dhabi wel een andere titel op zijn naam schrijven. De Mercedes-coureur heeft in het Formule 1 seizoen van 2021 de meeste snelste rondes gereden in de race en mocht daarom de Fastest Lap Award in ontvangst nemen in Abu Dhabi. Hamilton was in 6 van de 22 races de snelste. Verstappen reed eveneens 6 keer de snelste van een race. Toch wint de Brit, omdat hij dit jaar vaker dan Max de op een na snelste ronde van een race heeft gereden. De prijs wordt sinds 2007 uitgereikt en het is de zesde keer dat Hamilton deze titel wint. Daarmee heeft hij een record in handen; geen andere coureur won deze award zo vaak als de Brit. Amna Al Quibaisi, de eerste vrouwelijke coureur uit de Verenigde Arabische Emiraten, mocht Hamilton de trofee overhandigen. DHL, sponsor van de Formule 1, is de uitgever van deze prijs. De organisatie maakte de winnaar bekend via een post op Twitter en grapte er daarbij op los: "De deelnemers worden eraan herinnerd dat dit het eindresultaat is en dat zij, in overeenstemming met artikel 1 van de internationale sportcode van DHL, geen recht hebben op beroep", knipoogt de sponsor in de Tweet.

1470086832947965957

Congratulations, Lewis Hamilton! The Mercedes driver has won the DHL Fastest Lap Award for a record-breaking sixth time!* *Competitors are reminded that this the final result and, in accordance with Article 1 of the DHL International Sporting Code, they have no right of appeal😉 pic.twitter.com/n2o9lqvSMC — DHL_Motorsports (@DHL_Motorsports) December 12, 2021

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'