Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton viert Mercedes-jubileum: dit zijn zijn verbluffende statistieken en records

Lewis Hamilton stapte over naar Mercedes op deze dag in 2013. Niemand wist toen nog hoe groot het succesverhaal zou worden bij de Duitse renstal. Anno 2022 is dat verhaal op zijn zachtst gezegd imposant. We zetten de feiten en cijfers voor je op een rijtje.

Hamilton Saudi celebrating
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton zal geen spijt hebben gehad van zijn overstap naar Mercedes. De voormalig McLaren-coureur voegde zich op 24 januari 2013 bij de Duitse renstal, waarna hij enorme records behaalde. Anno 2022 kon hij zes wereldtitels veroveren bij Mercedes na een dominante periode in het hybride-tijdperk van de Formule 1.

In 2008 won hij zijn eerste titel bij McLaren, waarna de titels in 2014, 2015 en 2017 tot en met 2021 volgden. Alleen de wereldtitels van 2016 en 2021 verloor hij sinds het aanbreken van het hybride-tijdperk, aan respectievelijk Nico Rosberg en Max Verstappen. Van alle 178 races bij Mercedes, won Hamilton er 82 (45%) en stond hij maar liefst 133 maal op het podium (bijna driekwart van zijn racestarts).

Ook staat de Brit twaalf overwinningen los van Michael Schumacher. Hamilton heeft een totaal van 103 overwinningen, waarbij zijn eerste voor Mercedes tijdens de GP van Hongarije in 2013 was. De laatste overwinning was de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Ook in het aantal polepositions heeft Hamilton een imposant record. Het totaal staat op 103, wat meer is dan het totaal van Schumacher en van Ayrton Senna.

Hieronder check je alle statistieken van Hamilton bij Mercedes!

De records van Hamilton bij Mercedes

Statistiek Totaal
Starts 178
Wereldtitels 6
Overwinningen 82
Polepositions 77
Snelste rondes 47
Podiums 133
Punten 3.252,5

Ook interessant:

Dit zijn de meest bijzondere teamnamen ooit in de Formule 1

De meeste teamnamen in de F1 zijn vernoemd naar haar oprichters, maar een aantal namen hebben een wel heel bijzondere oorsprong. Benieuwd? Check dan de video hieronder.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie