Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2022

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten 2022?

Na een korte break van een week keert de Formule 1 terug, dit maal in Amerika. Van vrijdag 21 oktober tot en met 23 oktober vindt de Grand Prix van de Verenigde Staten plaats op Circuit of The Americas. Hoe laat de sessies beginnen vind je hieronder.

Cota
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Van Japan is het Formule 1-circus gevlogen naar de andere kant van de wereld. Hoe vroeg het opstaan was in Japan om de sessies bij te wonen, zo laat wordt het opblijven om de sessies te zien van de Grand Prix van de Verenigde Staten. En geloof ons, deze wil je niet missen want Red Bull kan in dit weekend na acht jaar weer de constructeurstitel verzilveren!

Maar voordat Max Verstappen en Sergio Perez alles kunnen geven in de kwalificatie en de race om dat te bewerkstelligen, worden zoals altijd eerst de trainingen verreden om data te verzamelen en het circuit onder de knie te krijgen. De eerste vrije training begint op vrijdagavond om 21:00 uur. Middernacht, om 00:00 uur gaat de tweede vrije training van start. Deze duurt dit maal anderhalf uur vanwege een Pirelli-bandentest.

Op zaterdag zal de laatste en derde vrije training worden verreden om 21:00 uur waarna om 00:00 uur middernacht Verstappen en concullega's gaan strijden voor poleposition in de kwalificatie op COTA.

Hoe laat begint de GP van de Verenigde Staten?

Op zondag 23 oktober gaan we erachter komen of Red Bull op COTA constructeurskampioen is geworden. De race begint om 21:00 uur Nederlandse tijd. Ongeveer anderhalf uur daarna zal de winnaar over de eindstreep komen na 56 rondes te hebben gereden. Kan Ferrari het constructeursfeest van de Oostenrijkse renstal uitstellen of zal Red Bull gaan zege vieren?

Tijdschema GP Verenigde Staten

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 21 oktober -
Tweede vrije training zaterdag 22 oktober -
Derde vrije training zaterdag 22 oktober -
Kwalificatie zondag 23 oktober -
Race zondag 23 oktober -

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen