Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2023

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Monaco 2023

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei wordt het Formule 1-weekend van Monaco verreden. Op zondag zien we het hoogtepunt van het weekend, de Grand Prix van Monaco. Maar hoe laat?

Verstappen Monaco 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De formatieronde van de Formule 1 Grand Prix van Monaco zal om 15:00 uur Nederlandse tijd beginnen en na een ronde om de banden op te warmen barst het spektakel los in Monte Carlo. Uiterlijk twee uur later weten we wie de race in de dwergstaat heeft gewonnen en zich (meervoudig) racewinnaar van Monaco mag noemen.

Net als in de eerste vijf races zijn de topfavorieten opnieuw Red Bull-rijders Max Verstappen en Sergio Perez, maar op het krappe stratencircuit kunnen teams als Aston Martin en Ferrari zomaar voor een verrassing gaan zorgen.

Daarnaast kan ook Mercedes mogelijk weer meedoen voor podiumplaatsen, al is het nog wel even de vraag hoe goed de update nou echt is. Een eerste indruk krijgen we gedurende de sessies in het raceweekend van Monaco.

Het volledige Grand Prix-weekend is te volgen bij Viaplay, dat de Formule 1-fans trakteert op een aantal extra uitzendingen in en na het weekend. Zo is vrijdag na de trainingen Shakedown te zien, waarin het weekend wordt afgetrapt met analyses en meerdere interviews. Op maandag wordt er in Slipstream uitgebreid teruggeblikt op het raceweekend in Monte Carlo.

Bekijk hieronder het volledige tijdschema.

Tijdschema GP Monaco

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 26 mei -
Tweede vrije training vrijdag 26 mei -
Derde vrije training zaterdag 27 mei -
Kwalificatie zaterdag 27 mei -
Race zondag 28 mei -

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024