Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Is Red Bull het geheim van Mercedes en Hamilton op het spoor?

Red Bull houdt Mercedes nauwlettend in de gaten, zo vertelt Helmut Marko. De Oostenrijkse renstal heeft het vizier gericht op twee dingen, maar zal alleen maar in protest gaan als het met bewijs kan komen dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas over dingen beschikken die niet door de beugel kunnen.

Hamilton Perez Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Afgelopen weekend was Lewis Hamilton oppermachtig in Brazilië. Hij vloog over de rechte stukken en wist ondanks een diskwalificatie en vijf plaatsen gridstraf met relatief gemak te winnen.

Bij Red Bull zet men veel vraagtekens bij de snelheid die de Mercedes-coureur wist te tonen. Helmut Marko vertelt in gesprek met F1 Insider de zorgen van de Oostenrijkse formatie.

"Als Hamilton de komende weekenden ook zo superieur is, dan kunnen we de wereldtitel op ons buik schrijven. Alleen Lewis heeft die snelheid. De andere coureurs met een Mercedes-motor, daar maken we ons geen zorgen over."

Twee dingen liggen onder de loep

Red Bull heeft haar pijlen gericht op twee aspecten van de Mercedes-bolide die mogelijk in strijd zijn met de regels. "We maken ons zorgen over twee dingen, die we mogelijk ook aan de FIA voorleggen ter verduidelijking", legt Marko uit.

Het gaat volgens het Duitse medium ten eerste om de achterwielophanging van Hamilton, die op de rechte stukken inzakt, waardoor hij veel extra snelheid kan genereren. Daarbij kijkt het team van Max Verstappen ook naar het stuur, waarmee Hamilton mogelijk die achterwielophanging kan activeren.

Ten tweede gaat het om de nieuwe verbrandingsmotor die de Brit afgelopen weekend liet installeren. Daarmee vloog hij over het circuit en was hij veel sneller dan de andere door Mercedes aangedreven coureurs.

Wel zal Red Bull niet zomaar in protest gaan, benadrukt Marko tot slot. "Er komt echter alleen een protest als we bewijs hebben dat er iets niet in de haak is met de auto van Hamilton", aldus de Red Bull-adviseur.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen