Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2021

KAMAZ-coureurs hengelen dominante één-twee-drie binnen in Dakar Rally

Twijfelde er iemand nog aan een eindzege voor KAMAZ bij de trucks in de Dakar Rally? De Russische armada deed op de laatste dag wat het moest doen en tekende voor een volledig KAMAZ-podium.

Sotnikov
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Frederic le Floc'h/DPPI

De verschillen bij de trucks waren bij het ingaan van de laatste etappe al heel erg groot. Zo groot zelfs dat het leidende trio Dmitry Sotnikov/Anton Shibalov/Airat Mardeev rustig naar de eindstreep kon rijden om de overwinning veilig te stellen. En dat deden ze.

Voor Sotnikov is het zijn eerste Dakar-overwinning na twee tweede plaatsen in 2017 en 2019. De etappe-overwinning ging naar Martin Macik in zijn Iveco. In het eindklassement is hij de eerste niet-KAMAZ op de vierde plaats. De Nederlanders speelden in deze editie van de rally geen echte rol van betekenis. De beste geklasseerde Nederlander zal rond de achtste plaats Martin van den Brink namens Mammoet Rallysport worden.

Eindklassement Dakar Rally Trucks

# Merk Coureur
1. Sotnikov KAMAZ
2. Shibalov KAMAZ
3. Mardeev KAMAZ
4. Macik Iveco

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Dakar Rally 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024