Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Megablunder kost Honda-favoriet de kop

Pijnlijk, pijnlijk, pijnlijk! Joan Barreda Bort, de Honda-coureur die na de tiende etappe de vier de plaats in het algemeen klassement van de Dakar Rally bezette, heeft de strijd moeten staak. Niet door technische problemen of een crash, maar door een enorme, persoonlijke blunder.

Benavides Brabec
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Florent Gooden/DPPI

Joan Barreda Bort was bezig aan een uitstekende Dakar Rally. Na tien etappes lag hij weliswaar vierde, maar op een kwartier achterstand hield hij zicht op het podium en zelfs op de eindoverwinning. Vandaag (donderdag) echter vergooide hij eigenhandig zijn kansen.

Barreda Bort was snel onderweg met snelste sectortijden tot gevolg, maar kreeg het voor elkaar de verplichte stop om bij te tanken te missen. Hem hing een zware straf boven het hoofd, maar de grootste straf riep hij over zichzelf af. Hij kwam daadwerkelijk zonder benzine te staan. Opvallend is dat hij later zelf om een medisch onderzoek heeft gevraagd, waarna hij per helikopter naar het bivak werd gevlogen.

De dagzege ging naar KTM's Sam Sunderland. Het goede nieuws voor Honda is dat Kevin Benavides de leiding in het klassement in handen hield met nog één etappe te gaan. Hij verdedigt in de laatste 225 resterende kilometers een voorsprong van +00:04.12.

Algemeen klassement Dakar motoren na etappe 11

# Coureur Merk Tijd
1. K. Banvides Yamaha 25:01.44
2. Sunderland KTM + 00:04.12
3. Brabec Honda + 00:07.13
4. Sanders KTM + 00:33.05
5. Howes KTM + 00:49.07

Dakar Rally 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola