Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc trekt zeer pijnlijke Ferrari-conclusie: "Ik hoop dat ik het mis heb"

Ferrari was wat onzichtbaar op de vrijdag in Groot-Brittannië. Charles Leclerc trekt na afloop van de twee vrije trainingen dan ook een pijnlijke conclusie over de positie van de Scuderia in het veld.

Leclerc Silverstone FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een achtste en negende plek tijdens de eerste vrije training op Silverstone voor Ferrari, gevolgd door P5 en P8 in de tweede sessie. Het was geen vrijdag om over naar huis te schrijven voor de Scuderia en dat zag de beste man in het rood, Charles Leclerc, zelf ook.

"Het was een lastige dag, maar we hebben veel geleerd. Het gaat er nu om, om de data van beide auto's te analyseren en de beste beslissing voor de zaterdag te nemen", zo vertelt Leclerc voor de camera van F1TV. "Het was een zeer productieve dag, maar helaas waren we niet bijzonder snel. We zijn nu alles aan het bekijken. Ik kan dus nog niet echt aangeven welke richting we op zullen gaan."

Heeft Leclerc wel het idee dat hij de strijd aan kan gaan met Red Bull en McLaren op Silverstone? "Ik heb persoonlijk niet het gevoel dat dat het geval is. Het lijkt erop dat Red Bull en McLaren dit weekend ver voor liggen. Maar laten we het afwachten, ik hoop dat ik het mis heb", zo sluit de Monegask af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Ai! Red Bull deelt slecht nieuws over gloednieuwe vloer Verstappen