Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Marko geeft update over Red Bull-zitje 2025, schuift één coureur nadrukkelijk naar voren

Sergio Perez zit er momenteel warmpjes bij bij Red Bull Racing. Hij kan rekenen op de complimenten van Helmut Marko, daar waar Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda het moeten ontgelden. Goed nieuws dus voor de Mexicaan met het oog op 2025 en het toekennen van het tweede Red Bull-zitje.

Perez Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Helmut Marko heeft een update gegeven over de huidige stand van zaken met betrekking tot het tweede Red Bull-zitje in 2025. En wat blijkt? Sergio Perez staat er uitstekend voor, misschien zelfs wel op poleposition.

"Hij reed twee goede races en staat tweede in het WK. De kwestie wie hem moet vervangen is daarmee totaal niet aan de orde", zo wordt Marko geciteerd door de Duitse tak van Sky. Die andere 'kanshebbers', te weten Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda, krijgen ondertussen juist een veeg uit de pan van de teamadviseur. Ze bewijzen zichzelf met het oog op 2025 geen dienst.

"Ze hopen allebei op een plekje bij Red Bull Racing, waarvoor de ene echt wel ruim voor de ander dient te staan. Maar tot nu toe zijn ze allebei te langzaam in de races. Ik denk dat we in de eerste twee races steeds minstens één punt hadden moeten pakken."

En Liam Lawson dan? Perez immers, maar ook Ricciardo, zijn niet meer de jongsten, dus met het oog op de lange termijn misschien niet de beste opties. Dat erkent Marko ook, maar dat lijkt op de korte termijn niet direct een probleem te vormen voor bijvoorbeeld Perez: "Natuurlijk wegen andere zaken (dan performance, red.) ook mee."

"Maar voor Liam geldt dat hij eerst in de auto moet zitten (een RB in dit geval) om zichzelf te bewijzen. Maar wat hij vorig jaar reeds liet zijn tijdens zijn eerste vier races was veelbelovend."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Australië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China