Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko onthult oorzaak dubbele uitvalbeurt Verstappen en Perez in Bahrein

Helmut Marko heeft verklapt wat er aan de hand was in de slotfase van de GP van Bahrein, gedurende welke zowel Max Verstappen als Sergio Perez stil kwamen te staan.

De Red Bull RB18-bolides van Max Verstappen en Sergio Perez leken op weg naar de tweede en vierde stek tijdens de openingsrace van het seizoen in Bahrein, maar in de absolute slotfase vielen zowel de Nederlander als zijn teamgenoot uit met op het eerste oog motorproblemen. 'De batterij', riep Verstappen op de radio. De brandstoftoevoer, was echter de eerste conclusie na de race. Hoe dat precies kon gebeuren, werd echter nog niet duidelijk. Simpelweg een gebrek aan brandstof, zei de een, fuel cavitation was een andere theorie. Helmut Marko heeft nu verteld wat er is gebeurd.

Vacuüm

In gesprek met F1 Insider onthult Marko wat er volgens Red Bull is gebeurd in de slotfase van de race op het Bahrain International Circuit. "Om het simpel uit te leggen: een vacuüm in het brandstoftoevoersysteem zorgde ervoor dat de motor zonder brandstof kwam te zitten", zo vertelt hij. Suggesties dat Red Bull simpelweg had geblunderd en te weinig brandstof aan boord had tijdens de GP van Bahrein, verwijst hij naar het rijk der fabelen. "Zonder dat ik exacte cijfers zal geven: beide auto's hadden nog genoeg brandstof in hun tank zitten", aldus de Oostenrijker. Het probleem zit volgens Marko dus wel in het standaard systeem dat niet van Honda is en alle teams hebben geïnstalleerd.

Saoedi-Arabië?

De belangrijkste vraag voor nu is natuurlijk of Red Bull de problemen tijdig op kan lossen voordat men in Saoedi-Arabië weer de baan op gaat. Marko is hoopvol. "Ik denk dat het probleem dit weekend al opgelost moet kunnen zijn", aldus de Red Bull-adviseur, wiens team vastberaden is afgereisd naar Jeddah. "Over het algemeen waren we snel genoeg in Bahrein, maar we wisten op de beslissende momenten niet van ons potentieel gebruik te maken. In Saoedi-Arabië zullen we op volle kracht terugkomen en om de overwinning strijden", zo sluit hij vastberaden af.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen