Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Marko onthult oorzaak dubbele uitvalbeurt Verstappen en Perez in Bahrein

Helmut Marko heeft verklapt wat er aan de hand was in de slotfase van de GP van Bahrein, gedurende welke zowel Max Verstappen als Sergio Perez stil kwamen te staan.

Bahrain Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De Red Bull RB18-bolides van Max Verstappen en Sergio Perez leken op weg naar de tweede en vierde stek tijdens de openingsrace van het seizoen in Bahrein, maar in de absolute slotfase vielen zowel de Nederlander als zijn teamgenoot uit met op het eerste oog motorproblemen.

'De batterij', riep Verstappen op de radio. De brandstoftoevoer, was echter de eerste conclusie na de race. Hoe dat precies kon gebeuren, werd echter nog niet duidelijk. Simpelweg een gebrek aan brandstof, zei de een, fuel cavitation was een andere theorie. Helmut Marko heeft nu verteld wat er is gebeurd.

Vacuüm

In gesprek met F1 Insider onthult Marko wat er volgens Red Bull is gebeurd in de slotfase van de race op het Bahrain International Circuit. "Om het simpel uit te leggen: een vacuüm in het brandstoftoevoersysteem zorgde ervoor dat de motor zonder brandstof kwam te zitten", zo vertelt hij.

Suggesties dat Red Bull simpelweg had geblunderd en te weinig brandstof aan boord had tijdens de GP van Bahrein, verwijst hij naar het rijk der fabelen. "Zonder dat ik exacte cijfers zal geven: beide auto's hadden nog genoeg brandstof in hun tank zitten", aldus de Oostenrijker. Het probleem zit volgens Marko dus wel in het standaard systeem dat niet van Honda is en alle teams hebben geïnstalleerd.

Saoedi-Arabië?

De belangrijkste vraag voor nu is natuurlijk of Red Bull de problemen tijdig op kan lossen voordat men in Saoedi-Arabië weer de baan op gaat. Marko is hoopvol. "Ik denk dat het probleem dit weekend al opgelost moet kunnen zijn", aldus de Red Bull-adviseur, wiens team vastberaden is afgereisd naar Jeddah.

"Over het algemeen waren we snel genoeg in Bahrein, maar we wisten op de beslissende momenten niet van ons potentieel gebruik te maken. In Saoedi-Arabië zullen we op volle kracht terugkomen en om de overwinning strijden", zo sluit hij vastberaden af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

47 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022