© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen heeft geen vertrouwen meer in Renault

28 aug. 2017 20:06 Ruud Dimmers 1 reacties
Max Verstappen was te gast bij het TV-programma Peptalk. Daar blikte hij terug op de GP van België, waarin hij voor de zesde keer uitviel. Motorleverancier Renault werd door de Nederlander op har plaats gezet.

Nederlander haalt uit naar motorleverancier Renault

Vanzelfsprekend was Verstappen zwaar teleurgesteld over zijn GP van België. Voor meer dan honderdduizend racefans viel de Nederlander al in de achtste ronde uit. Pech is volgens de Nederlander een verkeerd woord.

"Je kan het geen pech meer noemen na de zesde keer. Dan laat ik de trainingen en kwalificaties buiten beschouwing. Het ligt ook deels aan hoe de motor aankomt op het circuit en hoe dingen voorbereid zijn."

Na drie weken zomerstop is de Renault-motor bij aankomst in België direct kapot. Het is een voorbeeld van de tekortkomingen van Renault dit seizoen.

"Bij aankomst in België is de krukas direct kapot. Dat mag gewoon niet gebeuren bij zo'n organisatie. Ik kan het toch niet veranderen. Het ligt niet aan Red Bull, maar aan Renault."

Namens Renault bood Alain Prost zijn excuses aan. De Nederlander had daar geen boodschap aan.

"Ik heb daar niets aan. Weer een goed resultaat weg en dan zegt men dat ik daar sterker van word. Ik heb dat niet nodig, geef mij een auto waarmee ik kan winnen dat heb ik nodig."

"Je tekent een contract met Red Bull en wil een winnende auto hebben, maar dat is op dit moment niet aan de orde. Ik laat wel weten dat ik hier niet blij mee ben. Ik snap dat het niet aan Red Bull ligt, maar het is wel het hele pakket wat samenhangt en waar je ook volgend jaar van afhankelijk bent."

"Je moet ook al vooruit kijken. Dit jaar komt er weinig meer van de motor, dus moet je de auto zoveel mogelijk verbeteren en zelfs zeven of acht tienden sneller zijn met de auto dan de rest. Dat lukt niet."

Wat zijn de kansen voor 2018? Max Verstappen is daar erg gereserveerd over in zijn bewoordingen, maar er spreekt niet al teveel vertrouwen uit zijn woorden. Wordt de RB14 een winnende auto?

"Er wordt een compleet nieuwe auto gemaakt en het is te vroeg om te zeggen hoe goed of slecht die is. Het hele pakket moet goed zijn anders kan je geen races winnen."

"Vandaag hebben we weer met Dr. Helmut Marko gesproken en ik heb aangegeven dat ik er niet blij mee ben. Het plezier gaat zo ook weg. Je gaat op vakantie en jezelf opladen voor de rest van het seizoen, nadat je al een klote seizoen hebt gehad. Je hebt een uitstekende kwalificatie waarmee je nog altijd vijfde bent, dat is niet genoeg voor mij. Dan val je ook nog uit in de achtste ronde."

Wanneer kan Red Bull de Nederlander tevreden houden?

"Met een winnend pakket en dan bedoel ik niet met geluk winnen. Of dat volgend jaar lukt? Misschien. Het probleem in de Formule 1 is dat de verschillen tussen de motoren te groot zijn. Je weet dus ook al wat volgend jaar de dominante motoren zijn, daarom moet je minimaal een halve seconde sneller zijn met de auto en dan ben je nog niet het snelste."

Het niet kunnen winnen in de Formule 1 valt Max Verstappen zwaar, zeker omdat hem beloftes zijn gedaan over het pakket.

"Als je overal van tevoren hebt gewonnen en je komt in de F1 dan ga je naar Red Bull toe en win je de eerste race. Er worden veel dingen aan je beloofd voor de toekomst, maar op één ding blijf je altijd achter (motor red.) en daar zit niet ineens vooruitgang in. Dat is niet fijn."

Wat gebeurt er als de prestaties niet verbeteren volgend seizoen?

"Einde van het contract, dan kijken we weer verder."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen