Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

'Max Verstappen spreekt veto uit tegen komst Sainz naar Red Bull'

De kans dat Carlos Sainz volgend jaar voor Red Bull rijdt is klein. Niet alleen boterde het vorig jaar niet tussen de teamleiding en de Spanjaard, maar ook Max Verstappen zou niet staan te springen om Carlos wederom als teamgenoot te krijgen.

Volgens het Spaanse Marca zou Verstappen tegen de komst van Sainz zijn. De twee vochten in 2015 en 2016 anderhalf jaar lang een verbeten strijd uit bij Toro Rosso. Daarbij liepen de spanningen soms hoog op.

Red Bull heeft een optie in het contract van Sainz staan die het voor eind september moet lichten, anders is de Spanjaard vrij man. Max Verstappen zou volgens het Spaanse medium een veto uitgesproken hebben tegen een mogelijke komst van Sainz. Marca, toevallig net als de coureur Spaans, blonk in het verleden al vaker uit in 'bijzondere' verhalen. Het waarheidsgehalte van het 'veto' trekken wij dan ook in twijfel, te meer omdat Verstappen diverse keren aangaf geen inspraak te hebben op wie zijn teamgenoot wordt.

Ook zonder 'veto' van Max lijkt het erop dat Sainz vorig jaar zelf zijn glazen bij Red Bull heeft ingegooid. Carlos lijkt onderweg te zijn naar McLaren en zou volgens diverse bronnen zelfs al een getekend contract hebben bij het Britse team. Pierre Gasly staat momenteel op pole position om de positie van Ricciardo over te nemen, maar Red Bull neemt de tijd om alle opties goed af te wegen.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!
Viaplay
x
Coronel Diep onder de indruk na onthulling Verstappen: "Ga dan met één oog dicht rijden!"