Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2019

Mercedes jaagt op legendarisch record om dominantie te onderstrepen

Waar aan het begin van het seizoen werd geroepen dat Mercedes dit seizoen niet meer zo dominant zou zijn als in de voorbije jaren, bleek het tegendeel ontegenzeggelijk waar. Sterker nog, het team jaagt op hét record om die dominantie te onderstrepen.

Hamilton Overwinning Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Als je het hebt over dominantie in de Formule 1, heb je het over de jaren waarin Schumacher bij Ferrari reed, de jaren waarin Vettel met Red Bull het veld oprolde, maar zeker ook over de manier waarop McLaren in 1988 huishield, toen aangedreven door de Honda-motor. Liefst elf keer op rij wist een McLaren in handen van óf Ayrton Senna óf Alain Prost in dat jaar te winnen, een reeks die staat het het record van het meeste aantal overwinningen op rij door één constructeur.

Mercedes zit dat record nu op de hielen. Sinds de Grand Prix van Brazilië in 2018, de op één na laatste race van dat jaar, won Mercedes alle races, wat het totaal sindsdien op tien brengt. Mocht Mercedes opnieuw weten te zegevieren in Oostenrijk, dan evenaart de de Duitse constructeur het aantal van McLaren uit het illustere jaar 1988.

Mocht Mercedes vervolgens in Groot Brittannië opnieuw weten te winnen, dan staat het team op eenzame hoogte en duurt het mogelijk wel weer even voordat dat record door een ander team wordt verbroken. Nu duurde dat liefst 31(!) jaar! Overigens bleef Mercedes in de jacht op dat record al twee keer eerder steken op het totaal van tien, maar wellicht is drie keer daadwerkelijk scheepsrecht.

Meeste aantal GP-zeges op rij door één team

Team Jaar Aantal overwinningen op rij
McLaren 1988 11
Ferrari 2002 10
Mercedes 2015-2016 10
Mercedes 2016 10
Mercedes 2018-2019 10
Red Bull 2013 9

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"