Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix van de Eifel 2020

Verstappen grijpt net naast poleposition voor GP Eifel

Max Verstappen zorgde voor een uitermate spannende kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van de Eifel. In zijn Red Bull wist hij het de Mercedessen bijzonder moeilijk te maken. Pas in de slotseconden moest hij zijn eerste positie prijs geven.

Verstappen Duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met Nico Hulkenberg als vervanger voor de zieke Lance Stroll ving de kwalificatie aan op de Nurburgring. Van regen of dreiging van regen was geen sprake. Max Verstappen opende direct razendsnel in Q1 met een 1.26,3 waarmee hij enkele tienden los was van de rest van het veld.

Daar waar Verstappen slechts één vliegende ronde reed, probeerden de Mercedes-coureurs hun tijd nog verder aan te scherpen. Hulkenberg, die nog geen meter gereden had dit weekend, wist niet te verrassen en start de race als twintigste en laatste.

Afvallers in Q1: Grosjean, Russell, Latifi, Raikkonen en Hulkenberg.

In Q2 werd het tempo verder opgevoerd en konden ook de favorieten zich niet langer inhouden. Daarbij nam Mercedes het voortouw door op de medium band de baan op te gaan, in een poging om zich op deze band te kwalificeren en daar zondag de race op te beginnen. Het voorbeeld werd gevolgd door de Ferrari's en Daniel Ricciardo, maar niet door Red Bull. Verstappen en Alexander Albon gingen op de zachte band naar buiten. Uiteindelijk slaagden alle coureurs daar niet in en starten de coureurs uit de top 10 de race op de zachte band.

Verstappen vloog naar de snelste tijd met een 1.25,7 en was daarmee een halve seconde sneller dan Lewis Hamilton. Voor Mercedes het teken om nogmaals naar buiten te gaan en beide Mercedes-coureurs verbeterden hun tijd op de zachte band. Hamilton dook daarbij drie tienden onder de tijd van de Nederlander.

De Red Bull-coureur dook nog eenmaal naar buiten op de zachte band en kwam tot op 0,077 van Hamiltons tijd. Het was knokken voor de laatste posities in de top 10, waarbij Vettel, Gasly, Kvyat, Giovinazzi en Magnussen uiteindelijk tekort kwamen.

Uitslag Kwalificatie - Eifel

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met de kleine verschillen aan kop, en de snelle Vertappen, konden de coureurs in Q3 laten zien wat ze waard waren in de strijd voor de poleposition. De Mercedessen openden met een 1.25,8, maar Verstappen dook 0,068 seconden onder de tijd van Bottas met Hamilton op slechts 0,081. Was hiermee een daverende verrassing in de maak met een poleposition van Verstappen?

In de slotminuten gingen de coureurs nog eenmaal de baan op voor een ultieme poging om hun tijd te verbeteren. De verschillen tussen de top drie coureurs waren wederom bijzonder klein, maar de beide Mercedessen wisten Verstappen te verschalken.

Bottas was twee tienden sneller dan Hamilton, die enkele duizendsten sneller was dan Verstappen. Achter het trio was een gapend gat naar de sterke Charles Leclerc die sneller was dan Albon.

Voorspel en win

SI202009110365 news

Wie wint de GP van de Eifel 2020?

Speel mee en win gratis karten bij Tom Coronel!

Speel mee

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"