Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix van de Eifel 2020

Verstappen op de valreep geklopt in de derde vrije training GP van de Eifel

Max Verstappen kende een goed begin van het Grand Prix-weekend op de Nurburgring. De Nederlander was de hele sessie voorin te vinden en lange tijd de snelste man. Uiteindelijk werd hij in de slotfase voorbij gestreefd en was het Valtteri Bottas die de snelste tijd klokte.

Verstappen Nurburgring
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Van regen en mist was absoluut geen sprake tijdens de derde vrije training op de Nurburgring. Dit betekende dat de coureurs eindelijk aan het GP-weekend konden beginnen, nadat op vrijdag beide vrije trainingen afgelast werden.

Max Verstappen en Alexander Albon waren in het eerste half uur veelvuldig op de baan te zien. Het Red Bull-duo gebruikte de medium band en klokte de eerste en tweede tijd. Mercedes focuste zich voornamelijk op de race-afstelling getuige de tijden van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton die meer dan twee seconden toegaven op Verstappens tijd.

Doordat de coureurs vrijdag drie uur aan trainingstijd misliepen, was het druk op de baan tijdens de laatste vrije training. De coureurs moesten zowel korte runs als lange runs rijden. De korte ter voorbereiding op de kwalificatie en de langere (met meer brandstof aan boord) ter simulatie van de race.

Uitslag Derde vrije training - Eifel

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De coureurs uit de subtop waagden zich als eerste aan snelle runs op de zachte band, waarbij de McLarens en Esteban Ocon zich voorin meldden. Het wachten was echter op de snelle runs van de topteams.

Verstappen snelde in zijn eerste run op de zachte band naar de snelste tijd met een 1.27,0. De Nederlander bleef Bottas daarmee een kleine twee tienden voor, waarbij hij het verschil maakte in de eerste sector. Ook Hamilton kwam niet aan de tijd van Verstappen, maar Bottas dook in de slotfase met een nieuwe poging ruim onder de tijd van de Nederlander.

Voor veel coureurs was de Nurburgring een nieuw circuit op de F1-kalender, waardoor we diverse uitstapjes zagen. Verstappen was nog niet helemaal tevreden over zijn afstelling, waarbij hij nog wat grip aan de voorzijde mistte.

In de slotseconden dook Hamilton nog naar de tweede tijd, maar waren ook de beide Ferrari's in de top vijf te vinden. Verstappen wist zijn tijd in de slotfase niet te verbeteren - mede doordat hij opgehouden werd tijdens een vliegende ronde, waardoor hij afgleed naar de vierde tijd. Teamgenoot Alexander Albon kwam niet verder dan een negende tijd op 1,2 seconden.

Voorspel en win

SI202009110365 news

Wie wint de GP van de Eifel 2020?

Speel mee en win gratis karten bij Tom Coronel!

Speel mee

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"