Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Moeten Vettel en Stroll plaatsmaken voor coureurs als De Vries?

Na wederom een dramatisch weekend voor Aston Martin in Australië wordt de vraag gesteld: is viervoudig F1-wereldkampioen Sebastian Vettel over zijn hoogtepunt heen? Tom Coronel vindt van wel.

Er ging meer fout dan goed bij Sebastian Vettel tijdens het Grand Prix-weeekend in Australië. Nadat hij de eerste twee race van het Formule 1-seizoen moest missen door een coronabesmetting stapte hij in Melbourne voor het eerst sinds de testdagen achter het stuur van zijn Aston Martin. Veel kilometers maakte hij echter niet. Door een crash, een in brand gevlogen motor en nóg een crash (ditmaal in de race) was het niets anders dan een dramatisch weekend. Vettel lijkt anno 2022 niet in topvorm te zijn, zo vindt Tom Coronel. In de nieuwste podcast van RacingNews365 bekijkt hij tezamen met F1-expert Ruud Dimmers de situatie rondom Vettel in de F1. Hoewel Coronel Vettels situatie niet optimaal kan noemen, is zijn coronabesmetting daar deels de oorzaak voor. De viervoudig wereldkampioen mist veel testtijd. "Hoeveel rondes heeft hij nou gereden? Achttien? Twintig? In de hele situatie waarin hij zit moet hij gewoon de motivatie nog een beetje terugkrijgen." "Hij heeft helemaal niet gereden. Eigenlijk weet hij gewoon niks. Uiteindelijk zit je met Covid thuis en denk je dat de tweede race wel komt." Ook de tweede race moest Vettel echter missen omdat hij nog steeds positief testte. "Dan krijg je nóg een tik op je neus!"

Is Vettel over zijn hoogtepunt heen?

Coronel moet Dimmers, die stelt dat Vettel over zijn hoogtepunt heen is, gelijk geven. "Wat is het eindstation van de coureurs meestal? Precies, Ferrari!" De overstap naar Aston Martin werpt zijn vruchten duidelijk (nog) niet af. Dimmers ziet weinig toekomst voor de Duitse coureur in de Formule 1. "Je bent viervoudig wereldkampioen en rijdt al zó lang mee in de F1. Dan kom je terug en crash je hem in de muur." "En dat in de eerste snelle ronde die je rijdt. Je hebt al wat gemist en dan ook nog een bak schade. In de race was het bovendien een domme crash, wederom. Dan kijkt men naar Vettel en denk je: heeft hij er echt nog zin in? Is hij gefocust? Is hij afgetraind? Het is ook niet de meest afgetrainde Vettel meer." Wat de voormalig Red Bull-coureur moet doen is volgens Dimmers overduidelijk: gewoon niet crashen, want dat deed Vettels invaller, Nico Hulkenberg, ook niet. "En Hulkenberg had nog nooit in die auto gereden, terwijl Vettel gewoon nog de testdagen had. Je kunt toch niet als je zó ervaren bent je eerste snelle ronde in een training crashen?" Coronel vindt het in ieder geval nog goed dat de limiet wordt opgezocht en hij 'maximaal' gaat, maar Dimmers weet het niet. "Is dat maximaal? Hij lijkt gefrustreerd, hij is over zijn top heen. Er is geen enkel excuus voor zijn rijgedrag."

'Aston Martin moet Vettel én Stroll lozen'

De twee zij het er over eens dat Vettel in ieder geval over zijn hoogtepunt heen is, maar bij de andere coureur van Aston Martin is het nog erger. Hier bezet Lance Stroll het stoeltje, maar of dat terecht is? "Coureur, coureur... Stroll daar kunnen we lang of kort over praten, maar nee. Gewoon: nee", aldus Dimmers. "Niet doen, maar papa betaalt de bonnetjes. Ik had veel liever gehad dat er twee getalenteerde coureurs reden." "Zet Nyck de Vries er neer en voor mijn part ook Oscar Piastri. Of in ieder geval jonge jongens die nog wat te bewijzen hebben." Coronel vult aan: "Of jongens die je daar nog kan parkeren voor wat ervaring. Ik ben het met je eens, maar het gaat never nooit gebeuren. Meneer Stroll begint niet zomaar een eigen raceteam, hij reist nu met zijn zoon over de hele wereld." "Ik vind de combinatie van een ex-wereldkampioen en Stroll wel oké, alleen Aston Martin: damn it ! Zo'n exclusief merk, zo'n mooi merk! In de Formule 1 is het alleen nog nooit goed gekomen. Persoonlijk ben ik überhaupt wat meer van de jonge garde, dus De Vries en Piastri lijkt me samen een top combinatie!" Beluister de gehele podcast hieronder.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst