Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Moeten Vettel en Stroll plaatsmaken voor coureurs als De Vries?

Na wederom een dramatisch weekend voor Aston Martin in Australië wordt de vraag gesteld: is viervoudig F1-wereldkampioen Sebastian Vettel over zijn hoogtepunt heen? Tom Coronel vindt van wel.

Vettel Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Er ging meer fout dan goed bij Sebastian Vettel tijdens het Grand Prix-weeekend in Australië. Nadat hij de eerste twee race van het Formule 1-seizoen moest missen door een coronabesmetting stapte hij in Melbourne voor het eerst sinds de testdagen achter het stuur van zijn Aston Martin. Veel kilometers maakte hij echter niet.

Door een crash, een in brand gevlogen motor en nóg een crash (ditmaal in de race) was het niets anders dan een dramatisch weekend. Vettel lijkt anno 2022 niet in topvorm te zijn, zo vindt Tom Coronel. In de nieuwste podcast van RacingNews365 bekijkt hij tezamen met F1-expert Ruud Dimmers de situatie rondom Vettel in de F1.

Hoewel Coronel Vettels situatie niet optimaal kan noemen, is zijn coronabesmetting daar deels de oorzaak voor. De viervoudig wereldkampioen mist veel testtijd. "Hoeveel rondes heeft hij nou gereden? Achttien? Twintig? In de hele situatie waarin hij zit moet hij gewoon de motivatie nog een beetje terugkrijgen."

"Hij heeft helemaal niet gereden. Eigenlijk weet hij gewoon niks. Uiteindelijk zit je met Covid thuis en denk je dat de tweede race wel komt." Ook de tweede race moest Vettel echter missen omdat hij nog steeds positief testte. "Dan krijg je nóg een tik op je neus!"

Is Vettel over zijn hoogtepunt heen?

Coronel moet Dimmers, die stelt dat Vettel over zijn hoogtepunt heen is, gelijk geven. "Wat is het eindstation van de coureurs meestal? Precies, Ferrari!" De overstap naar Aston Martin werpt zijn vruchten duidelijk (nog) niet af. Dimmers ziet weinig toekomst voor de Duitse coureur in de Formule 1. "Je bent viervoudig wereldkampioen en rijdt al zó lang mee in de F1. Dan kom je terug en crash je hem in de muur."

"En dat in de eerste snelle ronde die je rijdt. Je hebt al wat gemist en dan ook nog een bak schade. In de race was het bovendien een domme crash, wederom. Dan kijkt men naar Vettel en denk je: heeft hij er echt nog zin in? Is hij gefocust? Is hij afgetraind? Het is ook niet de meest afgetrainde Vettel meer."

Wat de voormalig Red Bull-coureur moet doen is volgens Dimmers overduidelijk: gewoon niet crashen, want dat deed Vettels invaller, Nico Hulkenberg, ook niet. "En Hulkenberg had nog nooit in die auto gereden, terwijl Vettel gewoon nog de testdagen had. Je kunt toch niet als je zó ervaren bent je eerste snelle ronde in een training crashen?"

Coronel vindt het in ieder geval nog goed dat de limiet wordt opgezocht en hij 'maximaal' gaat, maar Dimmers weet het niet. "Is dat maximaal? Hij lijkt gefrustreerd, hij is over zijn top heen. Er is geen enkel excuus voor zijn rijgedrag."

Poll

Wat moet Aston Martin doen met Vettel en Stroll?

keer gestemd

'Aston Martin moet Vettel én Stroll lozen'

De twee zij het er over eens dat Vettel in ieder geval over zijn hoogtepunt heen is, maar bij de andere coureur van Aston Martin is het nog erger. Hier bezet Lance Stroll het stoeltje, maar of dat terecht is? "Coureur, coureur... Stroll daar kunnen we lang of kort over praten, maar nee. Gewoon: nee", aldus Dimmers. "Niet doen, maar papa betaalt de bonnetjes. Ik had veel liever gehad dat er twee getalenteerde coureurs reden."

"Zet Nyck de Vries er neer en voor mijn part ook Oscar Piastri. Of in ieder geval jonge jongens die nog wat te bewijzen hebben." Coronel vult aan: "Of jongens die je daar nog kan parkeren voor wat ervaring. Ik ben het met je eens, maar het gaat never nooit gebeuren. Meneer Stroll begint niet zomaar een eigen raceteam, hij reist nu met zijn zoon over de hele wereld."

"Ik vind de combinatie van een ex-wereldkampioen en Stroll wel oké, alleen Aston Martin: damn it! Zo'n exclusief merk, zo'n mooi merk! In de Formule 1 is het alleen nog nooit goed gekomen. Persoonlijk ben ik überhaupt wat meer van de jonge garde, dus De Vries en Piastri lijkt me samen een top combinatie!"

Beluister de gehele podcast hieronder.

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lance Stroll

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

20 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"