Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2023

Norris maakt grootspraak waar en klopt Verstappen in Sprint Shootout GP Brazilië

heeft de poleposition veroverd voor de sprintrace van de Formule 1 Grand Prix van Brazilië.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In SQ1 is natuurlijk de medium band de verplichte compound om op te rijden. Max Verstappen is de eerste die zich meldt op de baan en hij is direct snel, maar niet snel genoeg om Carlos Sainz en Lewis Hamilton achter zich te houden.

Zijn tijd is wel gewoon snel genoeg om door te gaan naar de tweede sessie. Die laat wat langer op zich wachten na een forse crash van Esteban Ocon in de Senna S. Hij verliest de controle over zijn Alpine, om vervolgens de Aston Martin van Fernando Alonso te schampen en daarna hard achterwaarts in de muur te belanden. Hij blijft ongedeerd, maar we zien hem niet terug in SQ2. Hetzelfde geldt overigens voor Logan Sargeant, Alexander Albon, Guanyu Zhou en Lance Stroll.

In SQ2 is Verstappen er wederom bij de kippen bij en deze keer is zijn eerste tijd wel de snelste van het stel. Met een tweede run op medium banden scherpt hij zijn tijd nog verder aan op het moment dat de beide Mercedessen uit de top tien worden gedrukt, puur omdat de baan ten goede evolueert.

Uitslag Sprint shootout - Brazilië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Echter, Lewis Hamilton en George Russell maken nog voldoende posities goed, terwijl Verstappen toch nog voorbij wordt gestoken door Lando Norris en Sergio Perez. Knap vierde? Daniel Ricciardo! De afvallers heten Alonso, Valtteri Bottas, Pierre Gasly, Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen.

De medium banden worden verwisseld voor zachte banden in SQ3, maar een enkeling heeft geen nieuwe softs meer. Max Verstappen wel, evenals Lando Norris, maar het is de Brit die daarop het sneller is. Hij gaf al aan dat hij over de snellere auto zou beschikken. Sergio Perez (gebruikte softs) laat alles liggen in de laatste sector en pakt P4.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"