Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix China 2024

Norris pakt snelste tijd in knotsgekke sprintkwalificatie in China, Verstappen niet in top drie

Lando Norris heeft de snelste tijd gepakt in de sprintkwalificatie voor de sprintrace op het Shanghai International Circuit. Daarachter komt Lewis Hamilton met Fernando Alonso op P3. Max Verstappen pakt de vierde tijd.

Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Om 09:30 uur Nederlandse tijd sprongen de lichten op groen voor de sprintkwalificatie in China. Max Verstappen was in zijn eerste rondje meteen de snelste van het veld, maar zijn teamgenoot Sergio Perez ging daar nog even flink onderdoor. In eerste instantie zaten Carlos Sainz en George Russell niet bij de snelste mannen, maar de Spanjaard verbeterde zichzelf in zijn tweede run fors.

Russell wist zich op het laatste moment nog naar het tweede deel van de sprintkwalificatie te rijden, maar dat zorgde ervoor dat Logan Sargeant, Yuki Tsunoda, Alex Albon, Esteban Ocon en Pierre Gasly er al vroeg uit lagen. Vooral de 19e plek voor Tsunoda viel op, zeker ook omdat zijn teamgenoot Daniel Ricciardo het wel voor elkaar kreeg met P14.

Het duurde wat langer voordat het tweede deel van start ging. Dat kwam door een korte bermbrand, zoals dat ook al gebeurde in de eerste vrije training. In de tien minuten durende tweede deel van de sprintkwalificatie was het een drukte van belang in de pitstraat, omdat er regen dreigde te komen.

Opnieuw was Verstappen in zijn snelste, maar nu bleef zijn snelste tijd wel staan met Charles Leclerc en Perez daarachter. En waar Russell in het eerste deel de dans nog kon ontspringen, was dat in het tweede deel niet het geval. De Brit zette zijn auto in de eerste run op P11 neer en na een afkoelrondje wilde hij weer aanzetten, maar toen kwam de regen met bakken naar beneden en kon niemand zijn tijd meer verbeteren.

Uitslag Sprint shootout - China

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ook Lance Stroll, Ricciardo, Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen vonden hun weg niet naar het laatste deel van de sprintkwalificatie. Verrassend genoeg mochten Stake F1-coureurs Valtteri Bottas en Zhou Guanyu zich wel opmaken voor de laatste sessie.

In het zeer regenachtige derde deel gingen de coureurs op de intermediates naar buiten en op de baan waren de omstandigheden heel lastig. Waar Lando Norris al buiten de baan kwam, verloor Leclerc de controle over zijn Ferrari.

Sergio Perez pakte in eerste instantie met twee seconden verschil de snelste tijd, gevolgd door Bottas en Oscar Piastri. Vervolgens pakte Fernando Alonso de snelste tijd, met daarachter Perez en Leclerc.

Maar op het laatste moment pakte Lando Norris de snelste tijd in de sprintkwalificatie, gevolgd door Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Verstappen kwam niet verder dan de vierde plek.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"