© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

OFFICIEEL: RICCIARDO VERLAAT RED BULL

03 aug. 2018 13:16 Ruud Dimmers 14 reacties
Het Formule 1-team van Red Bull heeft zojuist bevestigd dat Daniel Ricciardo het team aan het einde van het seizoen verlaat. De Australiër is onderweg naar Renault, dat hem nog officieel aan moet kondigen.

Teambaas Horner laat in een mededeling weten dat Red Bull de beslissing van Ricciardo om Red Bull eind 2018 te verlaten respecteert.

"We respecteren zijn beslissing om Red Bull te verlaten en wensen hem veel succes in de toekomst. We willen Daniel bedanken voor zijn toewijding en de rol die hij heeft gespeeld binnen ons team sinds 2014. Zijn hoogtepunten zijn zonder meer de zeven zeges en negenentwintig podiumplaatsEN die hij tot op heden heeft verzameld bij ons."

Wie de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen wordt is nog onbekend. De namen van Carlos Sainz en Pierre Gasly worden daarbij veelvuldig genoemd, maar mogelijk kijkt Red Bull ook naar andere opties.

"We hebben diverse opties die voor ons beschikbaar zijn en deze gaan we nu evalueren, alvorens we beslissen wie de teamgenoot van Max Verstappen in 2019 wordt. Ondertussen hebben we nog negen races te rijden in 2018 en we focussen ons volledig op het benutten van de kansen van Daniel en Max in de rest van het seizoen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen