Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2023

Perez wint sprintrace na vroege schermutselingen Verstappen en Russell

Sergio Perez heeft de sprintrace voor de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan op zijn naam geschreven. Max Verstappen had het al vroeg met George Russell aan de stok en leek in het restant van de race hinder te ondervinden van vloerschade.

De start van de race verloopt niet vlekkeloos voor Max Verstappen. Zijn eerste meters zijn niet sterk en drie bochten lang ziet hij George Russell naast zich, die net wel of net niet genoeg ruimte geeft. Zo wurmt de Brit zich voorbij aan de Red Bull.

De race wordt na één ronde geneutraliseerd middels een virtual safety car als Yuki Tsunoda zijn auto beschadigt tegen de muur. Die VSC wordt een fysieke safety car, maar pas als we twee ronden verder zijn. Over de boordradio krijgt Verstappen dan te horen dat hij schade heeft aan de vloer door de schermutselingen met George Russell. Bij de herstart maakt de getergde Verstappen direct korte metten met Russell en dan kan hij op jacht gaan naar Sergio Perez en Charles Leclerc voor hem.

Uitslag Sprintrace - Azerbeidzjan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen kan echter niet helemaal aanhaken, waardoor het juist Perez is die naar voren oprukt en de leiding overneemt van Leclerc. Leclerc kan met DRS echter aanhaken en Verstappen kan dan DRS inzetten om bij Leclerc in het spoor te blijven, waardoor de top drie dichtbij elkaar blijft.

Maar daar blijft het ook bij, want niemand is dan op enig moment nog in staat een actie te wagen. De gevechten vinden meer richting de staart van het middenveld plaats, waarbij we bijvoorbeeld Nyck de Vries zien oprukken.

Maar na die vroege neutralisatie en is de angel eigenlijk wel uit de wedstrijd. Zo is het Sergio Perez die de sprintrace weet te winnen, vóór Charles Leclerc en Max Verstappen, die absoluut niet blij zal zijn met George Russell.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'