Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri zet de volgende stap in zijn ontwikkeling: "Erg blij mee"

Oscar Piastri liet een daverende indruk achter tijdens zijn debuutjaar in de Formule 1. De McLaren-coureur hoopt die lijn dit seizoen door te zetten en is hard aan het werk om zijn zwakke punten te verbeteren. Piastri ziet al lichtpuntjes.

Piastri Saudi Qualifying
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Twee podiumplaatsen en een overwinning in de sprintrace van de Grand Prix van Qatar. Het debuutjaar van Oscar Piastri was succesvol te noemen. De talentvolle Australiër is inmiddels aan zijn tweede jaar begonnen en werd vierde in Saoedi-Arabië. Iedereen heeft echter zo zijn zwakkere punten en bij Piastri was dat in 2023 het managen van de banden. De 22-jarige Piastri zag tijdens de eerste race in Bahrein al dat hij er beter in wordt.

"Ik denk dat dat van mijn kant een sterke race was", vertelt Piastri tegenover onder meer RacingNews365. "Vorig jaar had ik het wat lastiger op type circuits waar de bandenslijtage hoog was en je weinig grip had. Ik was erg blij met mijn verrichtingen in Bahrein. De snelheid was stabiel, dus ik heb een stap gezet. Natuurlijk moet ik dat vasthouden en zijn er verschillende limieten op verschillende circuits, maar het was een positieve start van iets wat ik wil aanpakken vanuit vorig jaar."

Australië en Japan

Waar Piastri zich nog moet gaan bewijzen? "Een paar plekken. Ik denk dat ik het vorig jaar in Australië lastig had, net als in Japan. Op Suzuka eindigde ik weliswaar op het podium, maar was het verschil wel vrij groot. Er komen dus al snel een paar tests aan."

De Australiër kijkt als vanzelfsprekend uit naar de komende race op de kalender, zijn thuisrace in Australië. "Hopelijk kunnen we een goede race hebben, want als er dit jaar een race is waar je goed wilt presteren, is het wel je thuisrace. We zullen ons best doen, maar als we rond dezelfde plek kunnen finishen als tijdens de race in Saoedi-Arabië, dat zal het beste zijn dat we kunnen doen", zo deelt Piastri alvast zijn verwachtingen voor de race in Melbourne.

Heeft hij dan echt geen kans op een podium in zijn thuisrace? "Als een paar auto's uitvallen, dan misschien wel. Maar dan moeten we wat meer geluk hebben in Melbourne. Als we hetzelfde proberen te bereiken als in Djedda dan is dat goede poging vanuit onze kant. We zijn sowieso sterker dan de laatste keer dat we naar Melbourne toe gingen, dus hopelijk kunnen we er een goede race van maken", zo zegt hij tegenover Sky Sports.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden