Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2022

Rapportcijfers Australië: Leclerc en Albon ijzersterk, maar waar is Stroll mee bezig?

Sommige coureurs waren zeer indrukwekkend tijdens het Grand Prix-weekend in Australië, maar een aantal liep de kantjes er vanaf. RacingNews365 belicht de toppers en floppers van het weekend in Melbourne.

Leclerc Verstappen Australie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Op zondagochtend Nederlandse tijd werd de Grand Prix van Australië verreden op het vernieuwde Albert Park Street Circuit. Met een hogere snelheid dan ooit en relatief nieuw terrein voor de Formule 1-coureurs gebeurde er van alles gedurende het weekend. Niet elke coureur kwam even goed uit de verf.

Wat te denken van het weekend van Lance Stroll, die meerdere straffen kreeg, onder andere door een merkwaardige crash met Nicholas Latifi? En het weekend van WK-leider Charles Leclerc? RacingNews365 maakt de balans op van ronde drie van het WK in Melbourne.

De toppers: Leclerc en Albon schitteren in Australië

Leclerc - 9,5
Het weekend van Charles Leclerc was vrijwel helemaal foutloos. De Monegask laat zien dat hij Ferrari-waardig is en imponeerde, net als in de eerste twee races van het seizoen, ook in Australië. Op één herstart na (toen Max Verstappen hem bijna kon inhalen) was zijn weekend perfect. Pole, overwinning én de snelste ronde: zeer indrukwekkend.

Albon - 9,0
Een tiende plaats voor Alexander Albon. Puur naar het resultaat gekeken misschien niet heel indrukwekkend, maar een Williams-bolide in de punten is nog steeds erg knap. Wat hij daarvoor moest doen? De hele race op één rondje na op hetzelfde setje banden rijden! Knap werk van de voormalig Red Bull-coureur, die vele malen sterker was dan zijn teamgenoot.

Perez - 8,5
Sergio Perez bewijst steeds vaker waarom hij Red Bull-waardig is. In de kwalificatie kan hij zich meten aan teamgenoot Verstappen en ook in de race zit hij er goed bij. Een sterke race met het hoogst haalbare: P2, want Ferrari was simpelweg te snel. Alleen in gevecht met Mercedes liet hij nog wat liggen.

Norris - 8,5
McLaren was helemaal nergens te bekennen tijdens de eerste twee races van het seizoen, maar in Australië vonden ze hun vorm terug. Net als teamgenoot Daniel Ricciardo (tijdens zijn thuisrace) scoorde Lando Norris maximale punten. Hij versloeg hiermee nipt zijn teamgenoot, waardoor de Brit een half puntje meer verdient.

Verstappen - 8,0
Ook Verstappen was zeer sterk tijdens het weekend in Melbourne, maar perfect was het niet te noemen. De RB18 deed niet precies wat de regerend wereldkampioen wilde, waardoor de bandenslijtage hoog was en hij hier en daar een remfoutje maakte. Een uitvalbeurt, waar hij niets aan kon doen, betekende nul punten. Desalniettemin een prima weekend qua prestaties.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

De floppers: Wat zijn Stroll en Latifi aan het doen?

Tsunoda - 5,0
Een kleurloze race van Yuki Tsunoda. Van de dertiende plaats in de kwalificatie naar de vijftiende plaats in de race. Dit terwijl voor hem ook nog een aantal coureurs uitvielen. AlphaTauri is minder sterk dan vorig seizoen, maar de prestaties van de Japanner zijn er ook (nog) niet.

Sainz - 4,5
In de snelste auto van het veld was het een drama voor Carlos Sainz. De Ferrari-coureur had kans op pole, al werd daar door pech tijdens de kwalificatie een einde aan gemaakt. Tijdens de start van de race had hij problemen waar hij weinig aan kon doen, maar de crash in ronde drie, omdat hij té graag wilde inhalen, deed hij toch echt zelf.

Vettel - 3,5
Sebastian Vettel verscheen voor het eerst dit seizoen aan de start, maar kende een dramatisch weekend. Technische problemen, een crash in de training, een crash tijdens de race. Zijn hoogtepunt was een ritje op de scooter over het circuit. Heeft Vettel het heilige vuur nog wel?

Latifi - 3,0
Nicholas Latifi verdient een zware onvoldoende. Voor de zoveelste keer presteert hij ten opzichte van zijn teamgenoot ondermaats en voor de zoveelste keer was hij betrokken bij een crash. Hoewel Stroll als schuldige werd aangewezen, was het net zo een domme actie van de Williams-coureur. In de race was hij nergens te bekennen.

Stroll - 3,0
By far de slechtste coureur van het weekend. Lance Stroll was betrokken bij een zeer opmerkelijke crash, waarbij hij als schuldige werd aangewezen. Het tempo was er niet, maar om tóch te proberen mee te doen werden er rare capriolen uitgehaald tijdens de race. Zo slingerde hij heen en weer om zijn positie te behouden (waarvoor hij een straf kreeg) en duwde hij Valtteri Bottas nagenoeg van het circuit af om dezelfde reden (waarvoor hij geen straf kreeg). Snel door naar de volgende race.

Benieuwd naar de cijfers van de overige tien coureurs? Die vind je in onderstaande tabel!

Coureur Cijfer
Russell 8,0
Ricciardo 8,0
Alonso 7,5
Ocon 7,0
Hamilton 7,0
Bottas 7,0
Gasly 6,0
Schumacher 6,0
Magnussen 6,0
Zhou 5,5

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi