Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull heerst wederom in de pitstraat

Red Bull was oppermachtig tijdens de race. Niet alleen won het team met Max Verstappen de race, maar ook klokte de pitcrew van de Oostenrijke renstal de snelste tijd in de pitstraat met de RB18 van Sergio Perez. Daarnaast klokte de Mexicaan de snelste rondetijd.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bull domineerde in Monza niet alleen op de baan, maar ook in de pitstraat. Red Bull klokte namelijk opnieuw de snelste pitstop die slechtst een honderdste langzamer was dan de snelste stop van het seizoen; die overigens ook in handen is van de Oostenrijkse renstal.

De pitcrew van Red Bull klokte bij de RB18 van Sergio Perez niet alleen de eerste tijd, maar ook de tweede tijd! De pitstop in ronde 42 duurde slechts 2.10 seconden en de pitstop in ronde 7 2.17 seconden.

De pitcrew van Ferrari was, in tegenstelling tot de race in Zandvoort, ook in vorm. Samen met Charles Leclerc klokten zij de derde en vierde tijd in de pitstraat.

Bekijk hieronder de snelste pitstops van het seizoen.

Snelste pitstops van het seizoen

Positie Team Coureur Grand Prix Tijd in seconden
1 Red Bull Perez Nederland 2.09
2 Red Bull Perez Italië 2.10
3 Red Bull Perez Italië 2.17
4 Red Bull Perez Hongarije 2.19
5 Ferrari Leclerc Italië 2.21
6 Alpine Alonso België 2.22
7 Ferrari Leclerc Spanje 2.23
8 McLaren Ricciardo Oostenrijk 2.25
9 McLaren Ricciardo Hongarije 2.26
10 McLaren Norris Emilia-Romagna 2.27

Snelste rondetijd ook voor Perez

Sergio Perez zette ook de snelste rondetijd en scoorde daarmee een extra WK-punt. In de slotfase van de race, in ronde 42, kwam de Mexicaan naar binnen voor zachte banden en klokte in ronde 46 een tijd van 1:23.030, drie tienden sneller dan Leclerc die in ronde 38 de snelste rondetijd op zijn naam had staan.

Het is de derde keer dat Perez de snelste rondetijd in een race klokt dit seizoen en hij komt daarmee op gelijke hoogte als Leclerc. Max Verstappen wist maar liefst vijf keer een extra WK-punt te scoren dit seizoen.

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training