© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull slachtoffert Toro Rosso voor snellere ontwikkeling Honda-motor

16 jul. 2018 11:24 Jan van der Burgt 6 reacties
Red Bull wil Toro Rosso in het restant van 2018 inzetten als proefkonijn voor ad hoc-updates aan de Honda-motor. De vele gridstraffen die dat tot gevolg zal hebben, heeft Toro Rosso maar voor lief te nemen.

"We laten de beslissing natuurlijk aan Honda, maar als de Japanners iets vinden wat de motor direct een tiende sneller kan maken, dan laten we ze vrij die updates direct te brengen. De gridstraffen die daarmee gepaard gaan nemen we dan voor lief", zo laat Red Bull-adviseur in gesprek met Auto, Motor und Sport weten.

Red Bull maakt volgend jaar de overstap van Renault- naar Honda-motoren en trekt de ontwikkeling van die motor graag in 2018 nog op gang. Hoewel Toro Rosso daar zelf niet zo blij mee zal zijn, zal het weinig in de melk te brokkelen hebben. Als zusterteam van de het grote Red Bull heeft het doorgaans naar de pijpen van de grote broer te dansen.

Overigens zijn Pierre Gasly en Brendon Hartley al behoorlijk gewend geraakt aan gridstraffen. Pierre Gasly is bijvoorbeeld al toe aan zijn vierde verbrandingsmotor van Honda, terwijl over het hele jaar de inzet van slechts drie motoren straffeloos is toegestaan. Teamgenoot Brendon Hartley is zelfs al aan zijn zesde verbrandingsmotor toe.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen