Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Red Bull stelt orde op zaken met nieuw record in Formule 1-pitstraat

Red Bull was de afgelopen jaren dominant in de pitstraat. De ene na de andere snelste pitstop werd afgeleverd door het team van Max Verstappen. Tot dit seizoen, zo leek het. Echter, in de Grand Prix van Australië stelde Red Bull orde op zaken.

Perez Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Wie na de Grands Prix van Bahrein en Saoedi-Arabië in de lijst van snelste pitstops zocht naar Red Bull, moest verder scrollen dan in voorgaande jaren gebruikelijk was. Het team moest bij de openingsrace genoegen nemen met een plekje in de middenmoot en zag hoe McLaren de snelste pitstop afleverde. Ook in Djedda werd het team van Max Verstappen afgetroefd door de Britse formatie.

Pitstops duren dit seizoen met de nieuwe 18 inch banden sowieso langer dan een jaar geleden en even leek het erop dat Red Bull die verandering moeilijk wist te verwerken, maar in Australië prijkte het team als vanouds weer bovenaan. McLaren stond met beide auto's wel weer keurig op de plaatsen twee en drie.

Red Bull stuurde Sergio Perez na 2,27 seconden weer op weg en daarmee vestigde Red Bull een nieuw record. Voor dit seizoen, maar dus ook sowieso binnen de mogelijkheden van de nieuwe regels. Het oude wereldrecord van 1,82 is immers niet meer te achterhalen.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022