Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull stelt orde op zaken met nieuw record in Formule 1-pitstraat

Red Bull was de afgelopen jaren dominant in de pitstraat. De ene na de andere snelste pitstop werd afgeleverd door het team van Max Verstappen. Tot dit seizoen, zo leek het. Echter, in de Grand Prix van Australië stelde Red Bull orde op zaken.

Perez Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Wie na de Grands Prix van Bahrein en Saoedi-Arabië in de lijst van snelste pitstops zocht naar Red Bull, moest verder scrollen dan in voorgaande jaren gebruikelijk was. Het team moest bij de openingsrace genoegen nemen met een plekje in de middenmoot en zag hoe McLaren de snelste pitstop afleverde. Ook in Djedda werd het team van Max Verstappen afgetroefd door de Britse formatie.

Pitstops duren dit seizoen met de nieuwe 18 inch banden sowieso langer dan een jaar geleden en even leek het erop dat Red Bull die verandering moeilijk wist te verwerken, maar in Australië prijkte het team als vanouds weer bovenaan. McLaren stond met beide auto's wel weer keurig op de plaatsen twee en drie.

Red Bull stuurde Sergio Perez na 2,27 seconden weer op weg en daarmee vestigde Red Bull een nieuw record. Voor dit seizoen, maar dus ook sowieso binnen de mogelijkheden van de nieuwe regels. Het oude wereldrecord van 1,82 is immers niet meer te achterhalen.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"