© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo snelste, Max Verstappen tweede in eerste training Monaco

24 mei 2018 12:31 Ruud Dimmers 0 reacties
Het F1-team van Red Bull is uitstekend begonnen aan het GP-weekend in Monaco. Daniel Ricciardo was nipt sneller dan teamgenoot Max Verstappen.

Red Bull snel onderweg in Monaco

De eerste vrije training in Monaco was er een van het rustig opbouwen voor de coureurs. Het was wachten op de eerste man die kennis zou maken met de vangrail en die eer was er voor Sirotkin. De Rus raakte op het rechte stuk de vangrail en keerde met een beschadigde auto richting de pits.

Vooraan waren het Red Bull en Mercedes die continu snel onderweg waren. Max Verstappen dook daarbij als eerste in de 1.13 voor teamgenoot Ricciardo. De twee Red Bull-coureurs wisselden elkaar diverse keren af aan kop en Verstappen dook zelfs de 1.12 in. Daniel en Max gebruikten daarvoor de hypersofts, maar waren in deze fase van de training meer dan een seconde per ronde sneller dan Vettel op de derde positie die eveneens de zachtste band gebruikte.

In het tweede deel van de training zien we de beide Mercedessen ook in actie op de hypersoft. Direct is het Lewis Hamilton die naar de snelste tijd gaat, twee tienden voor Verstappen. De Nederlander bewees direct dat het nog een stuk sneller kon door direct onder de tijd van Hamilton te duiken ondanks een slechte eerste sector.

Ferrari kon zich tijdens de eerste training niet mengen in het gevecht voor de eerste posities. Het team experimenteerde met de ophanging van de auto.

Max Verstappen schoot in bocht 1 rechtdoor en reed daarna achteruit de baan op. Een actie waarmee de wedstrijdleiding niet blij was en die momenteel onderzocht wordt. Teamgenoot Daniel Ricciardo snoepte ondertussen de snelste tijd af van de Nederlander die in de pits stond. Na zijn incident in bocht een kwam Verstappen de baan niet meer op en werkte het team onder andere aan de remmen van de RB14.

Het team van Red Bull kan tevreden terugkijken op de eerste vrije training. Continu waren het Verstappen en Ricciardo die het snelste waren. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen