Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg: "Interessant als Leclerc net als Verstappen geen ontzag toont"

Veel mensen vragen zich af of de Monegask Charles Leclerc in zijn eerste seizoen bij het team van Ferrari direct teamgenoot Sebastian Vettel kan verslaan. De wereldkampioen van 2016, Nico Rosberg, kan niet wachten om daar achter te komen.

"Het zal interessant worden als blijkt dat Charles Leclerc net als Max Verstappen geen ontzag heeft voor zijn teamgenoot Sebastian Vettel", zo vertelt Nico Rosberg in gesprek de Corriere dello Sport. "Mocht hij inderdaad uit hetzelfde hout gesneden zijn als Verstappen, dan zal dat vuurwerk opleveren op de baan. Ik kijk eerlijk gezegd dan ook erg uit naar de confrontatie tussen Leclerc en Vettel. Mijn gevoel zegt mij dat Ferrari dit seizoen voor het eerst sinds de strijd tussen Felipe Massa en Kimi Raikkonen de coureurs daadwerkelijk zal laten vechten met elkaar", aldus de inmiddels alweer ruim twee jaar gestopte Rosberg, die geen spijt heeft dat hij de sport vaarwel zei.

"Ik sta nog steeds achter mijn keuze om te stoppen als coureur, al moet ik erkennen dat ik vooral het winnen ontzettend mis. Dat is een gevoel dat je niet kunt beschrijven. Ik weet nog dat ik na afloop van mijn gewonnen Grand Prix in Monaco in 2015 met vrienden wat ben gaan drinken om de overwinning te vieren. Dat werd een herinnering die ik nooit meer zal vergeten. Dat zijn dan ook momenten die ik nu mis. Je kunt echter niet altijd alles hebben in het leven." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"