Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell hoopt op 'Bottas-behandeling' van Wolff en Mercedes

George Russell hoopt op eenzelfde soort behandeling als Valtteri Bottas kreeg van Mercedes. De Fin leek altijd de tweede coureur te zijn, maar volgens de kersvers teamgenoot van Lewis Hamilton werd Bottas enorm goed behandeld.

De rol van Valtteri Bottas binnen Mercedes bestond vooral uit het ondersteunen van Lewis Hamilton en het binnenhalen van punten voor het constructeurskampioenschap. Toch hoopt George Russell dat hij net zo wordt behandeld als zijn voorganger bij de Duitse renstal. In 2022 mag de jonge Brit naast Hamilton rijden bij het topteam. Bottas heeft vijf jaar voor het team gereden. De kansen die de Fin heeft gekregen, bleven niet onopgemerkt bij Russell. Hij heeft enorm veel respect voor de loyaliteit van Mercedes-teambaas Toto Wolff naar Bottas en naar andere personeelsleden. "Waar ik het meeste respect voor heb bij Mercedes en Toto is hoe loyaal ze zijn naar hun eigen team", zegt Russell in de Motor Sport Magazine podcast. "Valtteri is enorm belangrijk geweest in het behalen van alle wereldkampioenschappen." "Er zijn veel mensen die negatieve dingen over hem zeggen en dat hij de snelheid van Lewis Hamilton niet kan evenaren, maar hij is enorm belangrijk geweest in het succes (van Mercedes, red.). Ze willen die loyaliteit belonen. Misschien dat hij een of twee slechte races heeft gehad afgelopen jaar, maar ze zijn niet keihard door te zeggen: 'bedankt, zie je later!', want dat is niet hoe ze zijn. Ze geven iedereen volledig de kans (binnen het team, red.)."

"Als ik hard werk, dan word ik beloond"

Na het zien van de loyaliteit van Mercedes en Wolff naar Bottas, hoopt Russell dat hij dezelfde behandeling krijgt binnen het team. Mits hij goed presteert natuurlijk: "Ik denk dat die loyaliteit mij wat meer vertrouwen geeft als coureur, net als de 2000 werknemers van Mercedes in Brackley en Brixworth", aldus de Brit. "Als ik hard werk en goed presteer, dan zullen ze me belonen met diezelfde loyaliteit. Dan hoef ik mij geen zorgen te maken over mijn baan of over mijn toekomst. Vanuit daar presteer je waarschijnlijk zelfs beter. Dat is wat ik enorm kan waarderen en ze doen dit soort dingen heel anders dan andere teams op de grid." "Daardoor ben ik heel dankbaar dat Toto mijn baas is. De loyaliteit die hij Valtteri heeft getoond, zal hij ook aan mij en naar elk ander personeelslid binnen het team tonen, als ik presteer en als zij ook goed werk verrichten."

1482740736831504398

First day at Mercedes? Completed it mate. @georgerussell63 pic.twitter.com/00TnYfkyYo — Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) January 16, 2022

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami