Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell vindt dat coureurs hun stem moeten laten gelden: "Je wil een positieve impact hebben"

Hoewel velen geloven dat F1-coureurs gewoon de snelsten moeten zijn, heeft de complexiteit van de auto's in deze moderne tijden ervoor gezorgd dat het niet alleen maar om pure snelheid gaat. Maatschappelijke problemen buiten het circuit leggen nu ook nog eens extra druk op de 'grote meneren' van de sport.

Russell Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell heeft erop aangedrongen dat rijders in de Formule 1 'meer dan coureurs' moeten zijn om te slagen in de sport. De Mercedes-coureur gelooft ook dat het nodig is om een positieve impact op supporters te hebben, gezien het aantal "verschrikkelijke" situaties buiten de circuits.

De complexiteit van de wagens in de F1 is toegenomen in het moderne tijdperk, met een hoog aantal verschillende instellingen die beschikbaar zijn op het stuur van een coureur om de auto nog beter af te stellen gedurende een race.

Russell erkent dat simpelweg snel zijn achter het stuur niet genoeg is om te floreren in de Formule 1. "Toen ik opgroeide, ging het alleen maar om snelheid en je springt in de auto en je denkt aan niets anders, je denkt alleen maar aan zo snel mogelijk rijden", zegt de Brit tegen de media waaronder RacingNews365.

"De tijden zijn veranderd. Als ik het puur over racen heb, zijn de auto's complexer dan ze ooit geweest zijn en de manier waarop je met je team werkt is zo anders, de teams zijn groter dan ze ooit geweest zijn. Er zijn 2.000 mensen werkzaam bij Mercedes. Dus als ik een coureur was die net zo snel was als nu, maar ik kon niet samenwerken met mijn team of niet communiceren, dan zou ik niet in de positie verkeren waarin ik nu verkeer."

Maatschappelijke problemen

Russells teamgenoot Lewis Hamilton en de gestopte Sebastian Vettel hebben het voortouw genomen in het aanpakken van maatschappelijke problemen, met name wanneer ze naar landen in het Midden-Oosten reizen waar mensenrechtenschendingen centraal staan.

Maar ook bij andere zaken, denk aan oorlogen die de sport de afgelopen jaren hebben beïnvloed - de inval van Rusland in Oekraïne leidde bijvoorbeeld tot het verlies van een race-evenement en een teamsponsor voor Haas - erkent Russell dat er een impact moet worden gemaakt als toonaangevende, wereldwijde sport.

"Buiten het circuit erkennen we allemaal dat we een krachtige stem hebben", zegt de Brit. "Je wil een positieve impact hebben op mensen en vooral als je ziet wat er momenteel in de wereld gebeurt, is dat behoorlijk verwoestend."

"Als je soms een stapje terug doet en het perspectief neemt dat we in onze eigen kleine bubbel zitten, denken we allemaal dat dit het belangrijkste in de wereld is, niet alleen voor de coureurs maar voor iedereen in deze paddock. Maar eigenlijk zijn er zoveel verschrikkelijke dingen aan de hand. Ik hoop alleen dat de impact die we hebben positief is voor de levens van anderen."

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko onthult gigantische schade aan auto Verstappen