Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2019

Sensationele poleposition Verstappen voor Grand Prix van Mexico

Max Verstappen heeft een sensationele poleposition veroverd voor de Grand Prix van Mexico. De Nederlander bleef de beide Ferrari's nipt voor en start zondag voor de tweede maal in zijn carrière vanaf de eerste startpositie.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Van regen geen sprake meer tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. Op een kurkdroge baan gingen de coureurs op jacht naar snelle tijden. In het eerste deel, Q1, geen verrassingen voorin, maar wel de gebruikelijke strijd achterin voor de laatste plaatsen in Q2.

Vooraan was het Max Verstappen die direct naar de snelste tijd dook voor teamgenoot Alexander Albon. Charles Leclerc en Lewis Hamilton volgden op ruim vier tienden. Achteraan het veld waren het Stroll, Magnussen, Grosjean, Russel en Kubica die afvielen in Q1.

Het tempo werd verder opgevoerd in het tweede deel van de kwalificatie. Hierin werd door de teams ook de bandenkeuze gemaakt voor de race van zondag. Niet geheel verrassend lieten alle topteams de zachte band links liggen, om hun snelste tijd op de medium band te rijden. Gezien de hoge bandenslijtage in Mexico een tactische zet.

Verstappen was wederom snel onderweg, maar moest ditmaal Hamilton, Bottas en Vettel voor zich dulden. Als vierde ging de Red Bull-coureur probleemloos door naar Q3. Dit gold echter niet voor Perez, Hulkenberg, Ricciardo, Raikkonen en Giovinazzi.

Uitslag Kwalificatie - Mexico

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In het derde deel van de kwalificatie stonden de motoren vol open en reden alle coureurs op de zachte band. Max Verstappen wist in zijn eerste run als eerste een 1.14 te klokken en was daarmee sneller dan de beide Ferrari's. Het gaatje richting Leclerc bedroeg echter slechts één tiende.

Met nog enkele minuten te gaan kwam alles aan op het laatste rondje van de coureurs, waarin de limiet werd opgezocht. Mede door een crash van Valtteri Bottas in de laatste bocht wist niemand zijn tijd nog te verbeteren.

Voorspel en win

Powered by

Via Bovag Voorspelgame visual 3

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"