Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Marquez declasseert concurrentie in natte kwalificatie GP van Tsjechië

Tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Tsjechië liet Marc Marquez wederom zijn klasse zien. De Spanjaard was veruit de sterkste en veroverde met meer dan twee seconden voorsprong op de nummer twee, Jack Miller, de polepositon. Een verrassende derde plek was er voor Johan Zarco, Valentino Rossi kwalificeerde zich als zevende.

Marquez Brno 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Repsol Honda

Q1
Dit keer geen verrassende namen in het eerste gedeelte van de kwalificatie. Rossi miste dit seizoen al vaker de boot, maar kwalificeerde zich op vrijdag direct voor Q2. In Q1 hadden de coureurs te maken met een snel opdrogende baan, wat ervoor zorgde dat het pas op het laatste moment duidelijk werd welke twee coureurs er door mochten naar Q2. Het waren uiteindelijk KTM-coureurs Pol Espargaro en Johann Zarco die de snelsten bleken te zijn en zich klaar mochten maken voor het tweede gedeelte van de sessie.

Q2
In Q2 van de kwalificatie bleek de baan nog altijd te nat om een gok te wagen en over stappen naar de slicks. Pol Espargaro en Zarco profiteerde van het feit dat ze kort daarvoor nog op de baan hadden gereden en bleven dan ook lange tijd aan de leiding staan. Tegen het einde van de sessie besloten steeds meer rijders echter de baan op te gaan met slicks. Die gok bleek uiteindelijk alleen voor wereldkampioen Marquez goed uit te pakken. Ondanks het feit dat het weer licht begon te regenen reed de Spanjaard op slicks de snelste tijd van de kwalificatie. Op meer dan twee seconden achterstand kwalificeerde Miller zich als tweede vóór Zarco. Valentino Rossi legde beslag op de zevende plaats.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van Tsjechië

Pos. Coureur Team
1. Marc Marquez Honda
2. Jack Miller Ducati
3. Johan Zarco KTM
4. Andrea Dovizioso Ducati
5. Pol Espargaro KTM

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi