Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Silly season update: het Formule 1-veld van 2021

Met de bevestiging dat zowel George Russell als Nicholas Latifi aanblijft bij Williams in 2021, neemt het aantal te vergeven Formule 1-stoeltjes voor 2021 in rap tempo af.

startgrid Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Nu ook bij Williams alle deuren op slot zitten, is er nog maar een aantal teams waarbij er officieel nog een of twee stoeltjes te vergeven zijn. Formeel hebben Mercedes, Haas F1, Alfa Romeo, AlphaTauri en Red Bull nog stoeltjes te vergeven. Ferrari, McLaren, Renault, Williams en Racing Point hebben hun line-up compleet, waarbij van laatstgenoemde gezegd wordt dat men weleens voortijdig afscheid kan nemen van ofwel Sergio Perez, ofwel Lance Stroll.

Grote vraag die de gemoederen in Hongarije bezighoudt is immers 'gaat Sebastian Vettel naar Aston Martin?'. Nee, zeggen de huidige contracten van Perez en Stoll, maar naar verluidt zijn die dus niet alles waard voor het team dat in 2018 al op weinig chique wijze afscheid nam van Esteban Ocon. Red Bull/AlphaTauri is weer een ander verhaal. Een contract bindt een coureur niet per se aan één team, maar wel aan één van de vier auto's die de Red Bull-familie te bieden heeft. Alleen Max Verstappen is momenteel zeker van zijn zaak voor 2021.

Russell blijft bij Williams, omdat Valtteri Bottas hoogstwaarschijnlijk bij Mercedes blijft. De kans dat Hamilton ook blijft is levensgroot, maar naar verluidt heeft Toto Wolff in de persoon van Sebastian Vettel een back up-plan achter de hand, misschien niet voor komend jaar, maar wel voor 2022. Tot die tijd zou hij hem dan kunnen stallen bij Aston Martin, zo dicteert de logica.

Voor wie er ook afscheid zou moeten nemen van Racing Point kunnen Haas F1 en Alfa Romeo als toevluchtsoorden dienen. Perez naar Red Bull? Als tweede rijder kan hij iemand zijn die Verstappen opjaagt zonder het hem écht moeilijk te maken, precies wat dat team nodig heeft. Met een onverwacht afscheid van Vettel en de terugkeer van Alonso lijkt met het oog op 2021 alles immers mogelijk.

Formule 1 coureurs en teams 2021

Team Coureur
Mercedes -
-
Ferrari Charles Leclerc
Carlos Sainz
Red Bull Max Verstappen
-
McLaren Daniel Ricciardo
Lando Norris
Renault Fernando Alonso
Esteban Ocon
AlphaTauri -
-
Racing Point Sergio Perez*
Lance Stroll*
Alfa Romeo -
-
Haas F1 -
-
Williams George Russell
Nicholas Latifi

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Hongarije 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'