Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2020

Verstappen blijft worstelen, Mercedes domineert ook derde training GP Hongarije

In de volledig droge derde vrije training heeft Mercedes wederom de lakens uit weten te delen. Max Verstappen kwam opnieuw niet heel lekker uit de verf met de RB16, de auto die de bevelen van Verstappen nog altijd niet op lijkt te volgen.

Verstappen Leclerc Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vlak voor het begin van de derde vrije training vielen er de nodige regendruppels naar beneden, maar de sessie begon gewoon droog. Het maakte na de verregende tweede oefensessie echter niet dat iedereen snel de baan op reed. Sterker nog, na een kwartier staat er nog maar één tijd op de klok en wel die van Kimi Raikkonen.

Na dik twintig minuten zien we Max Verstappen op de baan. Hij rijdt op de medium banden, terwijl teamgenoot Alexander Albon tegelijkertijd de zachte banden gebruikt. Hij gaat direct naar de snelste tijd door de beide Ferrari's van de kopposities te duwen, beiden op softs. Op diezelfde softs duikt Valtteri Bottas op zijn beurt al snel onder de tijd van Verstappen.

Als ook Lewis Hamilton en Leclerc onder de tijd van de Red Bull-coureur duiken, is het wachten op de run van Verstappen op de softs. Die komt er echter niet voordat hij op de medium compound in de laatste sector achterstevoren gaat. Hij kan zijn weg echter vervolgen, maar het toont aan dat de RB16 nog altijd niet exact doet wat Verstappen wil.

Uitslag Derde vrije training - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen gaat op de softs naar buiten op het moment dat Bottas (softs) op P1 anderhalve seconde op hem voor ligt. Na een allersnelste eerste sector gaat hij naar P4, op zes tienden van de kop, maar bijvoorbeeld nog achter Charles Leclerc. Uiteindelijk zou hij terugzakken naar P6, tot achter de beide Racing Points. Zijn 1.16,084 is nipt sneller dan zijn tijd in VT3 vorig jaar, maar anderhalve seconde langzamer dan zijn poleposition-tijd van toen.

Mercedes daarentegen dook dik onder de VT3-tijden van vorig jaar en zette echt weer de toon, met Racing Point in het kielzog. Opvallend was wel dat bij Mercedes, net als in voorgaande weekenden bij Racing Point, regelmatig rookpluimen onder de auto vandaan kwamen bij het uitaccelereren van de bochten. Mogelijk verbrandt de Mercedes-motor wat meer olie dan krachtbronnen van de concurrentie.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Hongarije 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'