Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2020

Moeizaam begin Verstappen in Hongarije, Mercedes dicteert eerste training

Max Verstappen kende een lastige eerste vrije training in Hongarije. De balans van zijn Red Bull liet nog te wensen over. Mercedes nam direct het voortouw, waarbij Lewis Hamilton en Valtteri Bottas een halve seconde sneller waren dan de 'roze Mercedes' van Sergio Perez. Verstappen sloot de training als achtste af.

Verstappen Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste vrije training op de Hungaroring kwam maar moeilijk op gang. Kleine regenbuitjes zorgden ervoor dat de coureurs het rustig aan deden. In de eerste helft van de training snelden de Mercedes-coureurs op zachte banden naar de snelste tijden. Het gat naar de concurrentie bedroeg liefst twee seconden, maar Max Verstappen en de anderen reden hun runs op de harde band.

De Red Bull-coureur testte een nieuwe achtervleugel op de RB16 en reed wat langere runs op de harde band. Over de afstelling van de auto was de Nederlander allerminst tevreden, zo liet hij weten via de boordradio. Problemen waren er voor Pierre Gasly die kampte aan een defect aan zijn power unit van Honda. Na het eerste half uur begon het harder te druppelen, waarop alle coureurs de pitbox op zochten.

Uitslag Eerste vrije training - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Valtteri Bottas voerde het tempo op en snelde op de zachte band naar een 1.16,09 en zag daar teamgenoot Lewis Hamilton nipt onderdoor duiken. De Brit gebruikte zelfs de harde band. Verstappen en de Racing Points verbeterden hun tijden op de zachte band aanzienlijk. Verstappen reed daarbij overduidelijk met meer brandstof aan boord en gaf 1,3 seconde toe. Teamgenoot Alexander Albon moest wederom toegeven op Verstappen en eindigde uiteindelijk op drie tienden van zijn kopman, maar had daar wel een extra run voor nodig.

Mercedes voerde het veld zeer royaal aan, met een halve seconde voorsprong op Sergio Perez die op zijn beurt ruim sneller was dan Lance Stroll. De beide Ferrari's wisten zichzelf ditmaal eenvoudig in de top 10 te handhaven, op de medium band.

Voor Verstappen en Red Bull was het een moeizaam begin van het weekend. De Nederlander was niet erg blij met de RB16 en kreeg het bovendien aan de stok met Nicholas Latifi die hem in de weg reed. De achtste plaats van Verstappen vertekende waarschijnlijk, teamgenoot Albon kwam niet verder dan de dertiende tijd.

Vanmiddag staat de tweede training op het programma, die mogelijk onder natte omstandigheden verreden wordt. Diverse teams pasten daarop hun programma voor de eerste training af, door meer long runs te rijden - die normaliter voornamelijk tijdens de tweede training verreden worden.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Hongarije 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Video Droomoverstap Hulkenberg zet F1-coureursmarkt op scherp