Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Mexico 2022

Spinnende Verstappen moet genoegen nemen met vierde tijd in eerste training Mexico

Max Verstappen heeft de vierde tijd geklokt in de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Mexico. Zijn sessie was niet foutloos. Ferrari voerde de tijdenlijst aan.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De eerste vrije training barst direct in alle hevigheid los. Dat zal alles te maken hebben met het feit dat de tweede oefensessie later vandaag in het teken staat van een Pirelli-bandentest met het oog op 2023. Dit was het moment om de waardevolle info te verzamelen.

Vrijwel iedereen doet dat op harde banden in die eerste run. Max Verstappen zet al rap de snelste tijd, terwijl Liam Lawson in de Red Bull laat weten dat zijn remmen eraan zijn. Grote problemen dus voor hem en in mindere mate ook voor Charles Leclerc die al in zijn eerste run een lekke band rapporteert.

Verstappen wordt pas van die eerste plaats gestoten als diezelfde Leclerc als één van de eersten op zachte banden naar buiten gaat. Het is zijn eerste getimede ronde. Hoe meer mensen naar die zachte banden wisselen, hoe verder Verstappen wegzakt. Op enig moment staat hij achtste, maar hij lijkt orde op zaken te stellen in zijn eerste run op softs, maar hij zorgt voor een gele vlag als hij achterstevoren gaat. Allesbehalve ideaal voor de banden, maar hij kan zijn weg vervolgen.

"Er is zo weinig grip hier, dat ik 'm niet meer op kon vangen, ongelooflijk", zo oppert hij over de boardradio. Even later hangt er weer geel voor het stilvallen van de Alfa Romeo van Guanyu Zhou. Niet veel later wordt dat een rode vlag, omdat Pietro Fittipaldi eveneens de auto stil heeft moeten zetten. Max Verstappen is dan al opgeklommen naar P4, achter de beide Ferrari's en zijn teamgenoot.

Uitslag Eerste vrije training - Mexico

Unibet
Pos. Coureur Team Tijd
Resultaten worden geladen...

Wat doet Nyck de Vries?

De Vries krijgt van Mercedes de duidelijke opdracht mee om vooral veel meters te maken en dat op de harde banden. Daardoor weet hij zich in de Mercedes niet uit achterste regionen te rijden. Diens teamgenoot Lewis Hamilton sluit op P5 aan achter de beide topteams van 2022, al zijn de verschillen in de gehele top zes klein.

De sessie kent een voortijdig einde als Liam Lawson zijn auto rokend en wel stilzet in het stadiongedeelte. Rook uit de voorwielen doet vermoeden dat er wederom sprake is van een fors remprobleem. Die rook wordt uiteindelijk vuur en het zijn de marshals die uiteindelijk de vlammen doven.

Ook interessant:

Red Bull ontvangt loodzware straf van de FIA

Red Bull heeft een loodzware straf gekregen van de FIA na het overschrijden van het budgetplafond in 2021. De titel van Max Verstappen is veilig, maar de sancties zijn zwaar voor het team.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'