Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2019

Spinnende Verstappen naar tweede tijd, Hamilton snelste in eerste training Hongarije

Max Verstappen is het Grand Prix-weekend in Hongarije begonnen met een tweede tijd en moest alleen Lewis Hamilton voor zich dulden. Vlekkeloos was de training van de Nederlander met twee spins niets.

Verstappen Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste vrije training begon met wat regendruppels en de dreiging van regenbuien boven de Hungaroring, maar in de eerste fase van de training zette de regen niet door.

Aan kop van het veld wisselden Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar af, waarbij laatstgenoemde halverwege de sessie een mooie voorsprong verdedigde. Dit te meer omdat Verstappen in zijn snelle ronde spinde bij het uitkomen van de laatste bocht, maar zonder schade verder kon. Diverse coureurs maakten kennis met de uitloopstroken en ook Lance Stroll kende een spin.

In de eerste helft van de training waren de onderlinge verschillen zeer groot, waarbij alleen Verstappen binnen een seconde van Hamilton wist te blijven. De coureurs maakten allen gebruik van de zachte band, waarbij de Ferrari's ruim anderhalve seconde toegaven. Valtteri Bottas zagen we niet in actie, aangezien Mercedes zijn powerunit moest vervangen.

Uitslag Eerste vrije training - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De verwachte regen viel na een half uur op het Hongaarse asfalt, wat voor veel coureurs het sein was om de pitbox op te zoeken. Een enkeling waagde zich nog aan een korte run op de intermediates, maar het was voornamelijk stil op de Hungaroring.

In het laatste half uur van de training was de baan weer opgedroogd en waren alle coureurs veelvuldig op het asfalt te vinden. Sebastian Vettel versnelde direct op de zachte band en ook Verstappen en Pierre Gasly wisten hun tijd aan te scherpen, waardoor de volgorde Hamilton, Vettel, Verstappen en Gasly bedroeg.

Verstappen scherpte zijn snelste tijd in de slotfase nog iets verder aan op een setje gebruikte softs en gaf minder dan twee tienden toe op Hamilton, waarmee hij de tweede positie in handen had. De Nederlander maakte een tweede spin en klaagde over de erg gevoelige achterkant van zijn Red Bull.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Hongarije 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

GP Hongarije 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training