Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Japan 2019

Sterke Verstappen rukt op, Mercedes blijft domineren in tweede training Japan

Valtteri Bottas heeft in de tweede vrije training opnieuw de snelste tijd genoteerd. Lewis Hamilton werd tweede en Max Verstappen klom op naar de derde plaats op het circuit van Suzuka.

Verstappen Japan 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Net als in de eerste vrije training zijn het de Mercedessen die vroeg in de sessie de tijdenlijst toppen. Als meer en meer coureurs echter de zachte banden aanspreken, zakken ze wat terug en zien we Max Verstappen achter Sebastian Vettel terug op de tweede plaats.

Valtteri Bottas spint vervolgens in zijn eerste run op de softs, maar Lewis Hamilton weet Mercedes wel weer aan kop te krijgen. Hij pakt niet minder dan een halve seconde. Niet veel later sluit Bottas alsnog aan als de nummer twee en is de teamvolgorde uit de eerste vrije training volledig hersteld: 1. Mercedes, 2. Ferrari, 3. Red Bull.

Uitslag Tweede vrije training - Japan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Als in het geval van calamiteiten op zondagochtend de verschoven kwalificatie niet door kan gaan, is de uitslag van de tweede vrije training tevens de startopstelling voor de race. We zien dan ook veel runs op de softs, waarop Verstappen de jump weet te maken naar de derde plaats, op hetzelfde moment dat Bottas Hamilton de leiding ontneemt.

Achter de beide Mercedessen is het niet alleen Max Verstappen die de beide Ferrari's te snel af is, ook teamgenoot Alexander Albon heeft één Ferrari te pakken en wel die van Charles Leclerc. Een late run op de softs maakt echter dat Leclerc opschuift naar de vierde plaats, tot pal achter de Nederlander. McLaren was met Carlos Sainz achter het stuur 'best of te rest'.

De tweede vrije training werd uiteindelijk voltooid zonder noemenswaardige incidenten, de spin van Bottas en enkele lock-ups daargelaten. Renault viel in negatieve zin op, als dit daadwerkelijk een kwalificatie was geweest zou zowel Daniel Ricciardo als Nico Hulkenberg in Q1 zijn afgevallen.

Voorspel en win

Powered by

Via Bovag Voorspelgame visual 2

Wie wint de Grand Prix van Japan 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Japan 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi