Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Succesvolle Verstappen mist nog altijd een overwinning in Singapore

Komend weekend, van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober, wordt het Grand Prix-weekend van Singapore verreden. De afgelopen races was Max Verstappen in het Zuidoost-Aziatische land na het 'rampjaar' 2017 waren succesvol, maar een overwinning ontbreekt nog.

Verstappen Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie reist de Formule 1 aankomend weekend weer af naar de straten van Singapore. Op het Marina Bay Street Circuit kan Max Verstappen op papier al zijn tweede wereldtitel veroveren, al móét hij de race dan winnen. Ook Charles Leclerc, Sergio Perez en George Russell moeten minder goed scoren.

Verstappen heeft in ieder geval een aantal goede herinneringen aan de Grand Prix van Singapore, zo blijkt uit zijn prima track record. Op de GP van Singapore in 2017 na ging het de Nederlander altijd goed af op het 23 bochten tellende circuit.

Op één DNF na altijd in de punten

De eerste F1-race voor Verstappen in Singapore vond plaats in 2015, zijn eerste jaar in de koningsklasse bij Toro Rosso (nu AlphaTauri). Na een sterk kwalificatieresultaat startte de Limburger vanaf P8, maar de start verliep alles behalve goed. De Toro Rosso van Verstappen viel stil en moest teruggeduwd worden naar de pitstraat.

Opgeven was echter geen optie. De auto kon herstart worden en de achterstand van meer dan een ronde werd steeds kleiner. Een paar ronden later in de race ontdeed Verstappen zich van een ronde achterstand op de leiders en uiteindelijk kwam hij als achtste over de finish. Dit had eigenlijk P9 moeten zijn, als hij naar zijn team had geluisterd. Verstappen negeerde de orders om teamgenoot Carlos Sainz voorbij te laten gaan met een simpele 'No!', zoals hieronder is terug te zien.

Dit artikel gaat door onder de video.

Een jaar later, nu voor Red Bull, kende Verstappen wederom een matige start van de race in Singapore. Hij viel terug, nadat hij zich nog op de vierde plaats had gekwalificeerd, maar kon toch weer wat posities terugwinnen en uiteindelijk als zesde finishen. Wederom punten in Singapore, maar in 2017 kwam hier verandering in.

De Nederlander kwalificeerde zich naast Sebastian Vettel op de tweede plaats, maar kwam niet verder dan de eerste bocht. Na een sterke start van Kimi Raikkonen, startend achter Verstappen, kwam de Red Bull-rijder in een 'sandwich' terecht tussen de twee Ferrari-bolides, zoals hieronder te zien is.

Podiums, maar geen overwinning voor Verstappen

De jaren daarna gaat het beter op het stratencircuit. Verstappen pakt tweemaal op rij een podium, al blijft een overwinning uit. In 2018 wordt hij tweede achter Lewis Hamilton en in 2019 wordt hij derde achter beide Ferrari-bolides. Dit zijn ook direct zijn laatste resultaten in Singapore, want de daaropvolgende jaren werd de race niet verreden vanwege de coronapandemie.

In de vijf races van Verstappen in Singapore zat er vooralsnog geen overwinning in. De regerend wereldkampioen kan hier aankomend weekend echter zijn twaalfde overwinning van het seizoen behalen en zijn zesde op rij. De GP van Singapore wordt zondag om 14:00 uur Nederlandse tijd verreden.

Tijdschema GP Singapore

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 30 september -
Tweede vrije training vrijdag 30 september -
Derde vrije training zaterdag 1 oktober -
Kwalificatie zaterdag 1 oktober -
Race zondag 2 oktober -

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training