Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Terugreis AlphaTauri na afgelaste GP Australië werd moeizame onderneming

Het heeft AlphaTauri veel pijn en moeite gekost om na de afgelaste Grand Prix van Australië weer thuis te komen in het zwaar door corona getroffen Italië.

Tost Horner Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

AlphaTauri was er bij haar reisplanning nog vanuit gegaan dat na de Grand Prix van Australië de races in Bahrein en Vietnam gewoon door zouden gaan, verklapt AlphaTauri-teambaas Franz Tost in gesprek met SpeedWeek. "We hadden het plan dat niemand van AlphaTauri na Melbourne of Bahrein terug zou reizen naar Italië. Het raceteam zou direct naar het Midden-Oosten reizen en daarna doorgaan naar Vietnam. We zijn ingehaald door de gebeurtenissen."

Alle teamleden van AlphaTauri vlogen derhalve vanuit Australië terug naar het zwaar door corona getroffen Italië. Dat leidde tot de nodige strubbelingen, onthult de Oostenrijker. "In Italië zijn bijna alle vluchten naar Bologna geannuleerd. We konden daar dus niet rechtstreeks komen. Het merendeel van het team vloog van Melbourne via Dubai naar Nice, waarna ze de bus naar Faenza namen. Ik had het geluk dat ik een vlucht van Dubai naar Rome kon pakken. Een van de laatste naar de hoofdstad."

Uiteindelijk zijn alle personeelsleden van AlphaTauri veilig teruggekeerd. Hoewel geen enkel teamlid besmet is geraakt met corona, gingen alle medewerkers vrijwillig in quarantaine, zoals ook onder meer Renault en Mercedes verordonneerden.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen AlphaTauri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen