Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stoffel Vandoorne

Vandoorne haalt uit naar de Formule 1 en McLaren: "Een nepwereld"

Stoffel Vandoorne heeft flink uitgehaald naar de Formule 1. Hij noemt de koningsklasse 'nep'en onthult dat hij bij McLaren flink werd achtergesteld.

Vandoorne Saoedi-Arabië
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes-Benz EQ Formula E Team

Stoffel Vandoorne begint dit weekend aan zijn tweede seizoen in de Formule E. Hij heeft er zijn draai gevonden en komt dit seizoen uit voor het fabrieksteam van Mercedes. In de Formule 1 kwam hij uit voor McLaren, maar hij blikt met gemengde genoegens terug op die tijd. In zijn ogen draaide alles namelijk om teamgenoot Fernando Alonso.

"Hij kreeg altijd alles wat hij wilde", zo doet Vandoorne zijn verhaal in gesprek met het Vlaamse Sport/Voetbalmagazine. "Een stuk of drie mensen zorgde er voortdurend voor dat de wensen van Alonso werden opgevolgd."

Vandoorne spreekt min of meer van een oneerlijk voordeel voor Alonso, met wie hij zegt geen persoonlijke problemen te hebben: "Ik heb niks tegen hem, maar elke coureur zou profiteren van de extra materialen waar hij over kon beschikken."

Vandoorne is sowieso blij dat hij niet meer te maken heeft met politiek in de Formule 1, daar had hij een broertje dood aan: "Iedereen lijkt het met iedereen goed te kunnen vinden, maar ondertussen behartigt iedereen vooral zijn eigen belangen. Wat dat betreft is het WEC of de Formule E veel puurder. Daar gaat het nog echt om racen en niet om politiek."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi